BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti dünya bankalarına örnek oldu----

Garanti dünya bankalarına örnek oldu

Garanti dünya bankalarına örnek oldu
10 Nisan 2014 - 13:57 www.finansgundem.com

Garanti’nin kadın girişimcilere desteği, dünyaya örnek oldu

Garanti Bankası’nın finansman, eğitim ve cesaretlendirme üzerine kurduğu kadın girişimcileri destekleme modeli; Dünya Bankası Grubu üyesi IFC’nin (Uluslararası Finans Kurumu) gerçekleştirdiği raporlamayla uluslararası arenada geçerli bir vaka örneğine dönüştürüldü.

Dünya çapında örnek teşkil eden çalışmaları rapor halinde yayımlayan IFC, Garanti’yi, kadın girişimcilere yönelik faaliyetlerini paylaşması için uluslararası bir konferansa davet etti. Konferanstan sonra Garanti mensupları ve müşterileriyle de görüşme yapan IFC yetkilileri, daha çok bankaya örnek olabilmesi için, anlatılanları bir rapor halinde yayımladı.

GARANTİ'DEN ARALIKSIZ DESTEK

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “Sürdürülebilir büyümenin ancak, kadınların da ekonomiye katılımıyla gerçekleşebileceğinden şüphemiz yok. Bugün dünyanın hemen her yerindeki toplumsal devinim, üretimden yönetime her alanda, çoğulcu katılıma ve çoksesliliğe duyulan ihtiyaca işaret ediyor. Dolayısıyla, kadınların gücünü arkasına alan, kadın girişimcilerin arkasında duran ekonomiler hızla yükseliyor. Garanti Bankası olarak, kadın girişimcilere yönelik 2006 yılından beri aralıksız sürdürdüğümüz çalışmalarımız Uluslararası Finans Kurumu’nun da ilgisini çekti. Müşterilerimiz ve çalışanlarımızla yaptıkları görüşmelerin sonucunda bir rapor hazırlandı. Sunduğumuz değerin etki alanını genişletmek ve yol gösterici boyutunu güçlendirmek üzere, bir vaka çalışması hazırlanarak, uluslararası arenada örnek gösterildi. Yaratılan artı değeri farklı şekillerde paylaşmaya devam edeceğiz.” dedi.

KADINLARIN ÖZEL SEKTÖRDEKİ PAYI ARTIRILMALI

IFC Avrupa ve Orta Asya Finansal Kurumlar Direktörü Ed Strawderman ise, "Kadınların yönettiği ve sahip olduğu küçük ve orta ölçekli işletmeler, üretime ve istihdama olan katkılarına rağmen halâ birçok finansal ve finansal olmayan güçlükle karşılaşıyor. Bu tip işletmelerin finansman ve diğer kaynaklara olan erişiminin kolaylaşması sayesinde, gerçek potansiyallerinin önü açılarak, ekonomik büyümede lokomotif görevi taşımaları sağlanacaktır." dedi. Kadınların özel sektördeki faaliyet ve katılımlarının sadece kadınlar için değil, genel ekonomi için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Strawderman, sözlerine "Kadınların özel sektördeki payının artırılması IFC stratejisinde önemli bir yer alıyor. Bu anlamda özel sektörle iş birliklerimiz devam ediyor. Garanti Bankası'nın Türkiye'de bu alanda yaptığı çalışmaların iyi bir model olduğuna ve örnek teşkil ettiğine inandığımız için bu raporu hazırladık." şeklinde devam etti.

GARANTİ'DEN 2 MİLYAR TL FİNANSMAN

Türkiye’nin kadın girişimcilere özel ürün ve hizmetler sunan ilk bankası Garanti, bugüne kadar iş sahibi kadınlara ve hakim ortağı kadın olan firmalara 2 milyar TL tutarında finansman sağladı. Ekonomist ve KAGİDER’le birlikte, Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nı düzenledi. KAGİDER’le ayrıca, Kadın Girişimci Buluşmaları bilgilendirme toplantılarını gerçekleştirdi. Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’yle, Türkiye’de ilk kez, kadın girişimcilere yönelik MBA benzeri ücretsiz eğitim programını hayata geçirdi. Garanti Bankası, 2011’de de kadın KOBİ’lere hizmet veren bankaları bir araya getiren en büyük ağ, Global Banking Alliance For Women’a üye oldu.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)