BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti BBVA’dan hibrit enerji santrali finansmanı----

Garanti BBVA’dan hibrit enerji santrali finansmanı

Garanti BBVA’dan hibrit enerji santrali finansmanı
15 Kasım 2023 - 11:20 www.finansgundem.com

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Akten, hibrit enerji santrali için ek finansman sözleşmesi imzalanmasına ilişkin, “Türkiye’nin net sıfır karbon hedefine ulaşmasına katkı sağlayacak projelerin parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Yenilenebilir enerji yatırımlarına sağladığı finansmanlarla öne çıkan Garanti BBVA, Beyçelik Elawan Renewables Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. ile rüzgâr ve güneş enerjisi santrali yatırımları için ek finansman sözleşmesi imzaladı. Bu sözleşmeyle Yahyalı Rüzgar Enerji Santrali yatırımı ve kapasite artırımları kapsamında Banka’nın sağladığı finansman tutarı 145 milyon dolara ulaşacak.

Beyçelik Holding ve Japonya merkezli Orix Grubunun hissedarı olduğu İspanyol şirketi Elawan Energy ortaklığında alınan kararla 60 MW’lık hibrit güneş enerji santrali devreye alınacak ve 82.5 MW’lık kurulu güçle faaliyette olan rüzgar enerji santralinin kapasitesi 91.5 MW’a yükseltilecek. Böylece, projenin toplam yatırım tutarı 180 milyon doları aşacak.

Toplam kapasitesi 150 MW’ı aşacak olan projede 27 rüzgâr türbiniyle 108 bin güneş paneli birlikte çalışacak ve yılda 380 milyon kWh’lik yenilenebilir enerji kaynaklı elektrik üretimi gerçekleştirecek. Tam kapasiteyle faaliyete geçince Türkiye’nin enerji ithalatının azaltılmasına katkı yapacak olan santral yıllık yaklaşık 200 bin ton karbon salımını engelleyecek.

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Akten, “Garanti BBVA olarak, Türkiye’nin net sıfır karbon hedefine ulaşmasına katkı sağlayacak projelerin parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu projeyi finanse ederken uluslararası ortaklı bir şirketle çalışarak bu alanda ne kadar güçlü olduğumuzu bir kere daha gösterdik. Yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisinin arttığı yenilenebilir enerji sektöründe müşterilerimize finansman çözümleri sunmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Garanti BBVA, Cumhuriyet’in 100. yılını, özel tasarlanan heykellerle ölümsüzleştirdi

 

Garanti BBVA'nın aktif büyüklüğü 1,9 trilyon liraya ulaştı

 

Garanti BBVA ve KAGİDER iş birliğiyle Cumhuriyetin 100. Yılı Kadın Girişimci Zirvesi gerçekleşti

 

Garanti BBVA çalışanlarından Cumhuriyetin 100. yılına özel "Yüz Yıl Önce, Yüz Yıl Sonra" sergisi

 

Garanti BBVA Yatırım'a yeni genel müdür

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)