BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti Bankası davada taraf oldu----

Garanti Bankası davada taraf oldu

Garanti Bankası davada taraf oldu
14 Ağustos 2015 - 13:21 www.finansgundem.com

Fransa'daki davada, vergi kaçakçılığıyla suçlanan yabancı şahısların geçmişte hesabı olması nedeniyle mahkeme kararıyla Garanti davaya taraf oldu

Garanti Bankası Fransa'da görülen bir davada Paris Temyiz Mahkemesi’nin kararıyla taraf oldu. Garanti Bankası davanın maddi ve idari bir sonuç doğurmayacağını açıkladı.

Garanti Bankası konuyla ilgili KAP'a şu açıklamayı yaptı:

Bankamızın, Fransa'da devam etmekte olan bir soruşturma ile ilgili olarak yetkili Paris Temyiz Mahkemesince taraf olarak dosyaya dahil edilmesine karar verilmiştir.  Söz konusu soruşturma bazı Fransız vatandaşları tarafından Karbon Emisyon İadelerine ilişkin organize vergi kaçakçılığı ve benzeri faaliyetlere ilişkin olup,  diğer bazı bankalar ile birlikte Bankamız nezdinde geçmişte hesabı bulunan 2 yabancı uyruklu müşteri ile ilgili işlemlere yöneliktir.  
Bankamız söz konusu işlemler ile ilgili olarak ilgili tüm mevzuat hükümlerine uygun olarak hareket etmiş olup, bu soruşturma dosyasına ilişkin olarak gerekli savunma ve başvuruları yapacaktır.  Soruşturmaya konu işlemlerin faaliyetlerimiz üzerinde önemli derecede maddi ve idari bir sonuç doğurma riski bulunmayıp, bu işlemler yürütülen bir soruşturmanın sınırlı bir kısmına tekabül etmektedir. Yukarıda açıklanan prosedür ile ilgili herhangi bir gelişme olması halinde mevzuat hükümleri dikkate alınarak kamuoyu ile paylaşılacaktır.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)