BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGaller'de insanlar yokluktan evcil hayvan maması yiyorlar----

Galler'de insanlar yokluktan evcil hayvan maması yiyorlar

Galler'de insanlar yokluktan evcil hayvan maması yiyorlar
02 Aralık 2022 - 04:34 www.finansgundem.com

Enflasyonun yüzde 11,1’le son 41 yılın en yüksek seviyesine çıktığı Birleşik Krallık’ta, yaşam şartları günden güne zorlaşırken, Galler’de bir yardım kuruluşu görevlisi bazı insanların evcil hayvan maması yediklerini söyledi.

Küresel enflasyonun yüzde 12,1'leri gördüğü ve ülkelerin son zamanların en yüksek enflasyon seviyelerine ulaştığı bir dönemden geçiyoruz. Merkez bankaları enflasyonla mücadele politikalarını kararlılıkla sürdürmeye devam etseler de 2023 yılında dahi hedeflenen rakamlara ulaşılması zor görünüyor. Enflasyonla mücadeleyi bu kadar önemli kılan şey ise enflasyonun insanların refah seviyelerini azaltması ve yoksulluğu artırmasından kaynaklanıyor. Söz konusu durum Birleşik Krallık için de geçerli. BBC'nin konuyla ilgili haberi şöyle: Cardiff’in Trowbridge semtinde yoksullara sembolik fiyatlarla gıda satışı yapan bir kuruluşun sorumlusu olan Mark Seed, BBC’ye yaptığı açıklamada, “Hâlâ, kedi-köpek maması yiyen insanlar görmenin şokunu yaşıyorum. Yemeklerini radyatör üstünde ya da mumla ısıtmaya çalışan insanlar gördüm. Bunlar ürkütücü gerçekler” dedi.

Cardiff’in gelişen bir kent olmasına rağmen şehrin birçok yerinde yoksul bölgeler oluştuğunu belirten Seed, “Tüm dünyada ekonomik değişim var. Dünya değişiyor ve insanlar zorluk çekiyor. Yüksek binalar yapılıyor, şirketler buraya geliyor. Ama bir uçurum var ve bunu kapamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Seed’in çalıştığı Your Local Pantry adlı kuruluş, her hafta Cuma günleri, bir ailenin haftalık mutfak ihtiyaçlarını karşılayacak gıda sepetleri satıyor.

Gerçek fiyatı 25 sterline kadar çıkan bu sepetler üyelere 5 sterlinden satılıyor.

Kuruluşun bu bölgede 160’tan fazla üyesi var.

Brexit gıda harcamalarını artırdı

İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’dan oluşan Birleşik Krallık, 2016’da yapılan Brexit referandumunun ardından 31 Ocak 2020’de Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılmıştı.

Hükümet ülkedeki ekonomik krizi büyük ölçüde pandemiye, Ukrayna’nın işgaline ve diğer uluslararası gelişmelere bağlıyor.

Ancak birçok uzman Brexit’in de ekonomik gerilemede önemli payı olduğuna vurgu yapıyor.

London School of Economics’in araştırmasına göre Brexit 2 yılda Birleşik Krallık’ta hane başına 210 sterlin ek gıda maliyeti getirdi.

Toplam maliyetin 5,84 milyar sterlin olduğunu hesaplayan uzmanlara göre AB'den ithal edilen gıdaların fiyatları gümrük işlemleri nedeniyle yüzde 6 arttı.

Araştırmaya göre Brexit’ten sonra Birleşik Krallık’taki gıda üreticilerinin rekabet gücü azaldı.

LSE uzmanları, gıda fiyatlarındaki artışından gelirlerinin daha büyük bölümünü bu harcamalara aktarmak zorunda kalan yoksul kesimleri daha çok etkilediğine dikkat çekti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)