BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporGalatasaray yine yenemedi----

Galatasaray yine yenemedi

Galatasaray yine yenemedi
12 Mayıs 2013 - 18:39 www.finansgundem.com

Spor Toto Süper Lig’de sezonun son derbisinde Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Hükümetin protesto edildiği maçta Galatasaray yenildi

Spor Toto Süper Lig’de sezonun son derbisinde Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Kadıköy'deki derbide Galatasaray Burak Yılmaz'ın penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Bu gole Fenerbahçe'nin karşılığı gecikmedi ve sarı lacivertliler 33. dakikada Pierre Webo'nun golüyle eşitliği yakaladı. Bu golün 4 dakika sonrasında bir kez daha sahneye çıkan Pierre Webo takımını 37. dakikada 2-1 öne geçirdi. Maçta ilk yarı Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıda gol olmayınca Fenerbahçe sahadan galip ayrıldı. Sabri ve Volak uzatma dakikalrında kırmızı kart gördü. İlk yarıda Fenerbahçe topa %63 oranla sahip olurken Galatsaray'da bu oran % 37 oldu. Fenerbahçe'de Gökhan Gönül Galatsaray'da ise Didier Drogba sarı kart gören isimller oldu.
Maçta ikinci yarı başladı ve Galatasaray'da Johan Elmander yerini Nordin Amrabat'a bırakıyor. Fenerbahçe'de ise bir değişiklik yok. Maçta 2-1'lik skor devam ediyor.
Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu 63. dakikada yerini Salih Uçan'a bıraktı. Sakatlığı nükseden Raul Meireles'in yerine Caner Erkin 67. dakikada oyuna dahil oldu. Galatsaray'da 74. dakikada Hamit oyundan çıkarken Sabri oyuna dahil oldu. Fenerbahçe ise 81. dakikada son oyuncu değişikliğini Mehmet Topuz'u oyuna alarak kullandı. Oyundan çıkan isim ise Pierre Webo oldu. Aynı dakikada Galatsaray'da oyuna Aydın Yılmaz dahil oldu. Oyundan çıkan isim ise Emanuel Eboue oldu.
Galatasaray galip gelemiyor 
Süper Lig’de geçen hafta oynadığı Sivasspor maçında galip gelerek, şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, bu mücadeleye mutlak galibiyet parolasıyla çıkıyor. 14 yıldır Kadıköy’de galibiyet özlemi çeken Sarı-kırmızılılar, bir galibiyetle şampiyonluğunu taçlandırmak istiyor. Fenerbahçe’de tek hedef Şampiyonlar Ligi  Geçen hafta almış olduğu İBB yenilgisiyle en yakın rakibi Beşiktaş ile arasındaki puan farkı 3’e inen Fenerbahçe, Galatasaray karşısında galip gelerek Şampiyonlar Ligi’ne gitmeyi garantilemek istiyor. Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında ikili averajda üstün olduğu için, bu maçı kazanması durumunda diğer maçta kaybetse dahi ligi 2. olarak bitirecek. Her iki takımda da eksikler var Galatasaray’da Fatih Terim cezası sebebiyle maçı tribünden takip edecek. Bunun yanında kırmızı kart cezalısı Umut Bulut ve sakatlığı süren Çağlar Birinci ile hafta boyunca idmanlara katılamayan Wesley Sneijder’in de ilk 11’de forma giymesi beklenmiyor. Fenerbahçe'de sarı kart cezalısı Cristian Baroni ve sakatlıkları bulunan Selçuk Şahin ile Serdar Kesimal forma giyemeyecek. Sakatlığını atlatan Raul Meireles ise Aykut Kocaman'ın görev vermesi halinde 11'dekini yerini alacak. Fenerbahçe daha fazla kazandı 104 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor. Sarı-lacivertliler, geride kalan 373 maçtan 141'ini kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 119 kez galip geldi. İki takım 113 maçta ise eşitliği bozamadı. Fenerbahçe’nin attığı 522 gole, Galatasaray 475 golle karşılık verdi. Sezonun ilk yarısında Türk Telekom Arena'da yapılan maçı Galatasaray 2-1 kazandı. Son maçlarda Galatasaray üstün Rekabetin genelinde Fenerbahçe'nin gerisinde kalan Galatasaray, son dönemde ise galibiyet sayısı bakımından üstünlüğü ele geçirdi. İki takım arasında 5'i lig, biri TFF Süper Kupa olmak üzere son 6 maçtan 3'ünü kazanan sarı-kırmızılı ekip, 2 kez berabere kaldı, bu süre içinde sadece bir kez mağlup oldu. Ligde 112. kez karşılaşıyorlar Fenerbahçe ile Galatasaray, 55. sezonunu geçiren lig tarihinde şimdiye dek 111 kez karşı karşıya geldi. Fenerbahçe rakibine karşı  45 kez  galip gelirken, Galatasaray 31 kez rakibini mağlup etmeyi başardı. Ligdeki 35 maç da berabere sonuçlandı. Lig maçlarında sarı-lacivertlilerin attığı 144 gole, sarı-kırmızılılar 111 golle karşılık verdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)