BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarG7'de kripto para müzakeresi----

G7'de kripto para müzakeresi

G7'de kripto para müzakeresi
12 Nisan 2023 - 08:01 www.finansgundem.com

G7, dijital para birimi standartlarını ve kripto düzenlemesini müzakere edecek

Japonya'nın üst düzey döviz diplomatı Masato Kanda, G7 ekonomilerinin, gelişmiş ülkelerin uygun uluslararası standartlarla tutarlı merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) devreye almalarına en iyi nasıl yardımcı olacaklarını değerlendireceklerini bildirdi.

Yetkili, hareketin, küresel toplumun hızlı hareket eden dijital teknoloji nedeniyle karşı karşıya kaldığı zorlukları ele alma çabalarının bir parçası olarak, bu yıl Japonya'nın başkanlık edeceği G7 tartışmalarının ana temaları arasında olacağını söyledi.

Uluslararası ilişkilerden sorumlu maliye bakan yardımcısı Kanda, "Uygun şeffaflık ve sağlam yönetişim gibi faktörleri sağlayarak CBDC'nin gelişmesinden kaynaklanan riskleri ele almalıyız. Bu yılın önceliği olarak, G7, perakende CBDC için G7 kamu politikası ilkesi de dahil olmak üzere, gelişmekte olan ülkelere uygun standartlarla tutarlı CBDC'yi uygulamaya koymalarına en iyi nasıl yardımcı olunacağını değerlendirecek." dedi.

G7'nin dışında Çin, dijital para birimi çıkarma konusunda lider durumda. Bazıları deneylerle ilerlerken, G7 merkez bankaları CBDC yayınlamaya yönelik ortak standartlar belirledi.

Kanda, dijital teknolojideki hızlı inovasyonun çeşitli faydalar sağladığını ancak aynı zamanda siber güvenlik, yanlış bilginin yayılması, sosyal ve politik bölünmeler ve finansal piyasaları istikrarsızlaştırma riski gibi yeni zorluklar da sağladığını söyledi.

Kripto piyasalarında gözler 12 Nisan'da

 

McCaul: AB'nin yeni kripto varlık kuralları yeterince ileri gitmiyor

 

Avrupa kripto para işlemlerine sıkı denetim istiyor

 

SEC'den kripto patronu Sun'a dolandırıcılık davası

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)