BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemG7 ülkelerinden, ortak 'Rusya' bildirisi----

G7 ülkelerinden, ortak 'Rusya' bildirisi

G7 ülkelerinden, ortak 'Rusya' bildirisi
05 Mayıs 2021 - 22:58 www.finansgundem.com

Londra’da bir araya gelen G7 dışişleri bakanları, toplantı sonrasında Rusya ile ilişkiler konusunda ortak bildiri yayınladı

İngiltere, Almanya, ABD, Fransa, İtalya, Japonya ve Kanada'nın yer aldığı G7 ülkelerinin dışişleri bakanları, toplantı sonrasında Rusya ile ilişkiler konusunda ortak bildiri yayınladı.

Rus basınına yansıdığı üzere bildiride, “Bölgesel krizlerin ve iklim değişikliği, silahların kontrolü, silahsızlanma ve silahların yayılmasının önlenmesi, barışçıl, sürdürülebilir ekonomik kalkınma ve Kuzey Kutup bölgesinde çevreyi koruma gibi ortak menfaat teşkil eden sorunların çözümü konusunda Rusya ile etkileşimde olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

G7 dışişleri bakanlarının “Rusya ile istikrarlı ve öngörülebilir ilişkilere ilgi duyduklarını’ ifade ettikleri kaydedilen açıklamada, “Bununla birlikte siber alan güvenliği ve dezenformasyon dahil olmak üzere, kurallara dayalı uluslararası düzeni tehdit eden Rus davranışlarının caydırılması için ortak imkanlarımızı ve ortaklarımızın imkanlarını güçlendirmeye devam edeceğiz” denildi.

Kırım ve Donbass

G7 üyeleri, Rusya yönetimine Ukrayna sınırında ve Kırım'da ‘gerilimin hafifletilmesi’ için önlem alma ve ‘askerleri geri çekme’ çağrısında bulundu. G7’ye göre Moskova, kendi silahlı kuvvetlerinin eylemleri konusunda ‘anlaşılabilir bir yanıt’ vermedi. Aynı zamanda G7 dışişleri bakanları, Normandiya sürecini desteklediğini ifade etti.

Belgede, “Ayrıca yaptırımları uygulamaya koyma niyetindeyiz ve yaptırımların süresinin, Rusya'nın Minsk Anlaşmaları kapsamındaki yükümlülüklerini tam olarak yerine getirmesine ve Kırım'ın Ukrayna'ya iade edilmesine bağlı olduğunu hatırlatırız” ifadeleri yer aldı.

G7, Kiev’in Kırım’ın ‘iadesi’ konusunu gündeme getirmeyi planladığı ‘Kırım Platformunu’ oluşturma girişimini de destekledi.

‘Sorumsuz davranışlar’

G7 dışişleri bakanlarının Rusya’nın ‘olumsuz, sorumsuz ve istikrarsızlaştırıcı’ davranışlar sergilemeye devam etmesinden endişe duydukları ifade edilen açıklamada, “İnsan hakları durumunun kötüleşmesi, muhalefet, insan hakları savunucuları, bağımsız sivil toplum ve medya üzerindeki sistematik baskı kurulması konusunda derinden endişeliyiz” denildi.

Almanya Başbakanı Merkel'den Libya çağrısı

 

Dünya Bankası'ndan kritik Türkiye açıklaması: Önemli bir potansiyel bulunabilir

 

AB ile İngiltere arasındaki kriz çözüldü: Anlaşmaya varıldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)