BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaG20'nin esas korkusu Çin----

G20'nin esas korkusu Çin

G20'nin esas korkusu Çin
16 Nisan 2013 - 07:34 www.finansgundem.com

Çin'in yüzde 8'in altında büyümesinin devam etmesi, G-20'nin yavaşlama ile karşı karşıya olduğuna işaret ediyor

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin'in son 20 yılın en uzun süreli yüzde 8 altındaki büyümesi, ülkenin dünya genelindeki ihracatçıları ve yatırımcılarına ülkenin daha düşük hızlı büyümesine alışması gerektiği mesajı gönderiyor.
Çin'in ilk çeyrekte yıllık bazda yüzde 7.7 büyümesi, ülkenin 20 yıldır ilk kez 4 çeyrek üst üste yüzde 8'in altında genişlediğini gösterirken, aynı zamanda 2008'den bu yana olan en kötü beklentinin de altında kaldı.
Asya devinin vites düşürmesi Avustralya'daki demir taleplerinden, ülkeyi kâr kapısı olarak gören General Motors Co. gibi şirketlerine kadar uzanıyor. BHP Billiton Ltd. bu 10 yıldaki GSYH kazançlarının yüzde 6'larda seyretmesini öngörürken, Çin'in büyümesindeki yavaşlama, Avrupa'daki borç krizinde kaydedilen ilerlemeler ve Japonya'nın rekor düzeydeki parasal genişlemesinden memnuniyet duyan küresel politikacıların karşısındaki zorlukları artırıyor.
Çin'in büyüme rakamlarının kısa vadeli bir şok olmakla birlikte, Çin ekonomisinin bir parçası olduğunu belirten Royal Bank of Scotland Group Plc'nin baş Çin ekonomisti Louis Kuijs, dünkü verinin ardından Çin'in 2013'e ait büyüme tahminini yüzde 8.4'ten yüzde 7.8'e çekti. Kuijs, üretim kapasitesindeki yatırımların GSYH'deki etkisinin azaldığını söyledi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)