BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiG20'den uyarı: Varyantlar tehdit oluşturuyor!----

G20'den uyarı: Varyantlar tehdit oluşturuyor!

G20'den uyarı: Varyantlar tehdit oluşturuyor!
11 Temmuz 2021 - 21:37 www.finansgundem.com

G20 ekonomilerinin Venedik’te gerçekleştirdiği son zirvenin sonuç bildirgesinde Delta gibi varyantların acı sonuçları olan karantinalar ve trilyonlarca dolar destekle zar zor kazanılmış iyileşmeye en büyük tehdit olduğu vurgulandı.

G20 ekonomilerinin maliye ve ekonomi bakanlarının haftasonu Venedik’te yüz yüze gerçekleştirdiği ilk zirvede Delta varyantı nedeniyle dünya genelinde artan yeni vakaların, trilyonlarca dolar teşvik ve ekonomik olarak acı sonuçları olan karantinalarla zar zor elde edilen ekonomik iyileşmeyi tekrar tehlikeye atabileceği uyarısı yapıldı.

G20 Zirvesi sonrası yayınlanan sonuç bildirgesinde ekonomik iyileşmenin aşılama ve sağlık desteklerinin ülkeden ülkeye farklılık göstermesi nedeniyle çok keskin ayrıştığına dikkat çekildi ve “Bu ayrışma iyileşmenin en önemli aşağı yönlü riski olmaya devam ediyor, özellikle de Kovid-19’un yeni varyantlarının yayılması ve farklı aşılama nedeniyle ekonomik iyileşme çok ayrışıyor ve aşağı yönlü risklere maruz kalmaya devam ediyor” denildi.

Nisandaki toplantıdan bu yana küresel ekonomik görünümün aşılama ve dev teşviklerle iyileştiği belirtilen sonuç bildirgesinde Delta gibi hızlı yayılan varyantların iyileşmeyi kırılgan hale getirdiği de vurgulandı.

G20 Başkanlığını yürüten İtalya’nın Ekonomi Bakanı Daniele Franco, “Tüm ülkeler vatandaşların hareketine getirilecek yeni kısıtlamalardan kaçınmamız gerektiği konusunda anlaştık” diyerek, çok katı önlemlerin bir daha gelmeyeceğinin sinyalini verdi.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom ise aşılama oranları arasında fark olmasını “ahlaki bir suç” olarak nitelendirdi ve aşı adaletsizliğinin alınan diğer önlemlerin etkisine de zarar verdiğine dikkat çekti.

Bazı gelişmiş ekonomilerde nüfusun üçte ikisinden fazlasına iki doz aşı yapılabilmişken, son dönemde vakalarda artışlarda görülen Afrika kıtasında birçok ülkede bu oran yüzde 5’in altında. Kamu Sağlığı sivil toplum kuruluşu ONE Campaign’den Brandon Locke, G20’nin bu konuda harekete geçemiyor olmasını “herkes için kaybet-kaybet bir durum” diye yorumladı. Locke’a göre aşılamanın adaletli hale getirilmemesi ve COVAX gibi programların desteklenmemesi “sadece fakir ülkelerde can almakla kalmayacak, yeni varyantların tekrar zengin ülkelere sıçraması riskini de artıracak.”

Uluslararası Para Fonu da Kovid-19 aşılarının adil şekilde dağıtılmasının ve bu konuda uluslararası işbirliği yapılmasının küresel gelire 2025 itibariyle 9 trilyon dolar ekleyebileceğini öngörüyor.

G20 ülkelerinden küresel vergi anlaşması

Bakan Elvan, G20 Maliye Bakanları toplantısını değerlendirdi

Yellen'dan "dibe doğru yarışı" bitirme çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)