BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaG20 kur savaşında kaçak oynuyor----

G20 kur savaşında kaçak oynuyor

G20 kur savaşında kaçak oynuyor
21 Şubat 2013 - 07:54 www.finansgundem.com

Wall Street Journal gazetesi editörleri, G-20 ülkelerinin "kolay paradan" memnun olduklarını ileri sürdü

Amerikan Wall Street Journal gazetesinin başmakalesinde, G-20 ülkelerinin haftasonu "rekabetçi devalüasyondan kaçınma" vaadinde bulunmalarına rağmen, bunun "çok ufak bir adım" olduğuna dikkat çekildi.
G-20 bildirisinin alt metninde ülkelerin açık açık "paralarını devalüe ettiklerini söylemedikleri" sürece para birimlerini zayıflatabileceğinin yattığını ileri süren gazetenin editörleri, bu durumun, politika yapıcıların, bir büyüme motoru aracaı olarak kolay paraya alıştığını ortaya koyduğunu yazdı.
Gazete, G-20 tebliğindeki "piyasa tarafından belirlenen kur sistemlerine daha hızlı geçiş" vaadi ifadelerinin ülkelere para birimlerini "devalüe etme" ehliyeti verdiğini iddia ederek, "O zaman Japonya açık açık söylemediği sürece yende dilediğini yapabilir mi?" sorusunu yöneltti.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin Fed'in ülke içindeki hedefler tutturuluncaya kadar yerel politika araçlarını kullanmaya devam edeceğini söylemesini eleştiri yağmuruna tutan WSJ, "Eğer dünyanın rezerv para birimi ülkesinin merkez bankası parasal milliyetçilik uyguladığını açıklıyorsa, diğerlerini aynı şeyi yapmakla suçlamak zor" dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)