Yazdır

G20 kur savaşında kaçak oynuyor

Tarih: 21 Şubat 2013 - 07:54

Wall Street Journal gazetesi editörleri, G-20 ülkelerinin "kolay paradan" memnun olduklarını ileri sürdü

Amerikan Wall Street Journal gazetesinin başmakalesinde, G-20 ülkelerinin haftasonu "rekabetçi devalüasyondan kaçınma" vaadinde bulunmalarına rağmen, bunun "çok ufak bir adım" olduğuna dikkat çekildi.
G-20 bildirisinin alt metninde ülkelerin açık açık "paralarını devalüe ettiklerini söylemedikleri" sürece para birimlerini zayıflatabileceğinin yattığını ileri süren gazetenin editörleri, bu durumun, politika yapıcıların, bir büyüme motoru aracaı olarak kolay paraya alıştığını ortaya koyduğunu yazdı.
Gazete, G-20 tebliğindeki "piyasa tarafından belirlenen kur sistemlerine daha hızlı geçiş" vaadi ifadelerinin ülkelere para birimlerini "devalüe etme" ehliyeti verdiğini iddia ederek, "O zaman Japonya açık açık söylemediği sürece yende dilediğini yapabilir mi?" sorusunu yöneltti.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin Fed'in ülke içindeki hedefler tutturuluncaya kadar yerel politika araçlarını kullanmaya devam edeceğini söylemesini eleştiri yağmuruna tutan WSJ, "Eğer dünyanın rezerv para birimi ülkesinin merkez bankası parasal milliyetçilik uyguladığını açıklıyorsa, diğerlerini aynı şeyi yapmakla suçlamak zor" dedi.
 
Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/g20-kur-savasinda-kacak-oynuyor/371593