BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaG. Kıbrıs'ta korkulan olmadı----

G. Kıbrıs'ta korkulan olmadı

G. Kıbrıs'ta korkulan olmadı
29 Mart 2013 - 08:02 www.finansgundem.com

Bankalarının kapılarını sermaye kontrollerinin eşliğinde açan Güney Kıbrıs, bankalardan panik çekimlerini önlemeyi başardı

Avrupa Birliği'nin 16 Mart'ta açıkladığı tartışmalı kurtarma paketinden bu yana neredeyse 2 haftadır kapalı olan Güney Kıbrıs bankaları dün yeniden açıldı. Güney Kıbrıslı bankalarda, hükümetin nakit erişimlerini sınırlamasının bankalara akın edilmesini önlemesiyle panik çekimleri görülmedi.
Bankaların önünde uzun kuyrukların oluştuğu Güney Kıbrıs'ta daha fazla insanın bankalara koşmasını beklediklerini söyleyen Bank of Cyprus Plc'nin Lefkoşe'nin Stavru bölgesindeki şubesinin yöneticisi Argyros Eraclides, müşterilerin "harika" bir yaklaşım gösterdiklerini ve öfkenin çok yoğun olmadığını anlattı.
Güney Kıbrıs'ta bankalar dün öğle saatlerinde açıldı ve bankaların kapılarında kapanış saati olan 18:00'e kadar 15-20 kişi kuyrukta bekledi. Güney Kıbrıs Merkez Bankası'nın sermaye kontrolleri, günlük nakit çekimlerinin 300 euro ile sınırlandırılmasını ve paranın ülke dışındaki hesaplara aktarılmasının önlenmesini kapsıyor.
Güney Kıbrıs'ın bankaların ilk kapandığı gün olan 16 Mart'ta açıklanan kurtarma paketi 10 milyar euroluk kurtarma yardımının karşılığında tüm mevduat sahiplerinin zarar yazmasını öngörüyordu. Bu plan, protestolara ve siyasi isyana neden olmasından ötürü parlamentoda reddedildi. Ülkenin yeni kurtarma paketi, Güney Kıbrıs'ın ikinci büyük bankası olan Cyprus Popular Bank Pcl'nin tasfiye edilmesini ve garanti altında olmayan mevduat sahiplerinin daha fazla zarar yazmasını öngörüyor.
Maliye Bakanlığı sermaye kontrollerinin 7 gün süreceğini söylese de, Avrupa Komisyonu sermaye hareketlerindeki kısıtlamaların "orantılı" olmayı sürdürmesi ve en kısa zamanda kaldırılması gerektiğini açıkladı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)