BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiG. Kıbrıs IMF'yi reddetti----

G. Kıbrıs IMF'yi reddetti

G. Kıbrıs IMF'yi reddetti
24 Mart 2013 - 18:09 www.finansgundem.com

Atina Haber Ajansı, Güney Kıbrıs'ın IMF'nin Bank of Cyprus konusundaki önerisini reddettiğini kaydetti

Yunanistan'da devlete ait Atina Haber Ajansı'nda (ANA) çıkan habere göre, Kıbrıs, IMF'nin, ülkenin en büyük bankası olan Bank of Cyprus'ın, Cyprus Popular Bank'ın "iyi" ve "kötü" banka olmak üzere ikiye ayrılmasından sonra bu bankanın "iyi" tarafını alması konusundaki önerisini reddetti.
ANA, Kıbrıs'ın bu adımı adil bulmadığını, zira bu durumda, Bank of Cyprus'un, Cyprus Popular'ın Avrupa Merkez Bankası'ndan aldığı 9 milyar euroluk acil likidite yardımını kapatmak zorunda kalacağını kaydetti. Ajans, bank of Cyprus'ın da bu öneriyi reddettiğini belirtti.
Ajans, IMF dün bu talebi getirmeden önce, Kıbrıs ve Avrupa Merkez Bankası, Avrupa Komisyonu ve Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) oluşan troykanın, Bank of Cyprus'taki 100,000 euronun üzerindeki tasarruflara yüzde 20 vergi getirilmesi konusunda anlaşmaya vardığını ve Kıbrıs ve troykanın ayrıca, Cyprus Popular'daki emeklilik fonları ve diğer "hassas" hesapları kapatabilmek için, diğer bankalardaki 100,000 euronun üzerindeki tasarruflara da yüzde 4 vergi konulması konusunda da anlaştığını kaydetti.
ANA, Kıbrıs ve troykanın, Kıbrıs'taki tasarrufların, hesap başına değil, mudi başına garanti edileceği konusunda da anlaştığını belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)