BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaG. Kıbrıs bankaları açılacak mı?----

G. Kıbrıs bankaları açılacak mı?

G. Kıbrıs bankaları açılacak mı?
27 Mart 2013 - 08:06 www.finansgundem.com

Güney Kıbrıs Merkez Bankası Başkanı, ülkenin bankaları Perşembe'ye kadar açabilmek için "insan üstü" çaba sarfettiğini söyledi

Euro Bölgesi Maliye Bakanları'nın 16 Mart'ta kurtarma paketinin ilk hâlini açıklamalarından bu yana bankaları kapalı olan Güney Kıbrıs'ın merkez bankası başkanı, bankaları Perşembe günü yeniden açmak için "insanüstü" çaba sarfedildiğini savundu.
Güney Kıbrıs Merkez Bankası Başkanı Panicos Demetriades, halkın bankalara güvenini korumalarının gerektiğini vurguladı.
BBC'de yer alan başka bir haber ise Güney Kıbrıs'ın nakit çekimlere 1 hafta boyunca sınırlama getirmeyi planladığına işaret etti.
BBC'nin ekonomi editörlerinden Paul Mason, ülkenin henüz taslak hâlindeki sermaye kontrollerinin euroda ihracat sınırlaması ve çeklerin nakite çevirilmesine yasak getirilmesini kapsadığını söyledi. Güney Kıbrıs'ın planladığı sermaye kontrolleri aynı zamanda sabit getirili mevduatların vadesinin bitimine kadar korunması zorunluluğunu öngörüyor.
Bankaları Perşembe'ye kadar açabilmek için olağanüstü çaba sarfettiklerini dile getiren Demetriades, adada "geçici" sermaye kontrollerinin uygulanacağını da söyledi. Ancak Demtriades, kısıtlamaların kapsam ve süresine ilişkin bir detay vermedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)