BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiG. Afrika ekonomisi 2 yılda ikinci kez...----

G. Afrika ekonomisi 2 yılda ikinci kez...

G. Afrika ekonomisi 2 yılda ikinci kez...
03 Mart 2020 - 13:35 www.finansgundem.com

Güney Afrika ekonomisi 2019 yılının son çeyreğinde yıllıklandırılmış rakamla yüzde 1.4 daralarak son iki yılda ikinci kez resesyona girdi

Güney Afrika ekonomisi, elektrik kesintilerinin üretim üzerindeki olumsuz etkileri ve iş dünyası güvenindeki düşüş ile birlikte son iki yılda ikinci kez resesyona girdi.

Gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) 2019 yılının son çeyreğinde yıllıklandırılmış rakamla yüzde 1,4 daraldı. Ekonomi geçen yılın üçüncü çeyreğinde revize rakamla yüzde 0,8 küçülmüştü. Böylelikle üst üste iki çeyrek daralan Güney Afrika ekonomisi resesyona girmiş oldu.

Ekonomi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,5 daraldı ve yaklaşık dört yıldır ilk kez önceki yılın aynı dönemine göre küçülme gerçekleştirmiş oldu.

Afrika'nın en sanayileşmiş ülkesi olan Güney Afrika, böylece, Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa'nın 2018'in başında iktidara gelmesinden bu yana ikinci kez resesyona girdi. Tüm yıl için, ekonomik büyüme yüzde 0,2 ile küresel finans krizinden bu yana en düşük seviyede gerçekleşti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)