BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFT: Ukrayna yıpratma savaşı stratejisine geçti ----

FT: Ukrayna yıpratma savaşı stratejisine geçti

FT: Ukrayna yıpratma savaşı stratejisine geçti
16 Eylül 2023 - 17:52 www.finansgundem.com

Financial Times gazetesi, Ukrayna'nın strateji değiştirerek "manevra savaşı" stratejisinden "yıpratma savaşına" geçiş yaptığını kaleme aldı

İngiliz The Financial Times gazetesi, Ukrayna ordusunun karşı taarruz sırasında Batılı müttefiklerinin tavsiye ettiği "manevra savaşı" stratejisinden "yıpratma savaşına" geçiş yaptığını yazdı. Askeri literatürde hasmını sürekli personel ve malzeme kayıpları verdirmek suretiyle çökme noktasına kadar yıpratarak çatışmayı kazanma girişimlerinden oluşan askeri strateji "yıpratma savaşı" olarak adlandırılıyor.

Ukrayna'nın üç ay önce başlattığı karşı tarruzla ilgili kapsamlı bir değerlendirme hazırlayan gazete, Ukrayna'nın hava desteğine sahip olmaması nedeniyle Batının verdiği askeri araçların beşte birini kaybettiğini yazdı. Buna göre kayıplar Ukrayna'yı strateji değiştirmeye mecbur bıraktı.

Ukrayna ordusu şu anda Rus savunma hatlarına top atışlarının desteğiyle küçük piyade gruplarıyla saldırılar düzenliyor ve Rus ordusunun ikmal hatlarını kesmeye çalışıyor.

Gazeteye konuşan bazı NATO yetkilileri, Ukrayna'nın Sovyet usulü yıpratma savaşı stratejisine geçiş yapmasından dolayı endişeli olduklarını dile getiriyor. Ukraynalı kaynaklar ise mevcut stratejinin kendilerine daha uygun olduğu iddiasında.

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Ukrayna'nın karşı taarruz için önünde 45 günlük bir süre kaldığını dile getirmişti. (turkrus.com)

Rusya: Ukrayna, Sivastopol'e seyir füzeleriyle saldırı düzenledi!

Danimarka'dan Ukrayna'ya devasa askeri yardım

Rusya: Ukrayna'nın 2 İHA'sını düşürdük

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)