BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya: Ukrayna, Sivastopol'e seyir füzeleriyle saldırı düzenledi!----

Rusya: Ukrayna, Sivastopol'e seyir füzeleriyle saldırı düzenledi!

Rusya: Ukrayna, Sivastopol'e seyir füzeleriyle saldırı düzenledi!
13 Eylül 2023 - 15:13 www.finansgundem.com

Kırım'daki stratejik öneme sahip Sivastopol tersanesine düzenlenen saldırıda iki geminin yanması sonucu en az 24 kişi yaralandı. Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev'in tersaneye 10 seyir füzesi ve drone gönderdiğini açıkladı.


Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'daki Sivastopol tersanesine düzenlenen saldırıda en az 24 kişi yaralandı, çıkan yangında iki gemi zarar gördü.

Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev'in tersaneye 10 seyir füzesi ve drone gönderdiğini açıkladı.

Bakanlık, yedi füzenin düşürüldüğünü ve tüm deniz insansız hava araçlarının imha edildiğini ancak füzelerden bazılarının tersanede tamir edilmekte olan iki gemiye zarar verdiğini kaydetti.

Ukrayna'nın RBC-Ukrayna haber kuruluşu, Ukrayna askeri istihbaratındaki isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberinde, saldırıda bir amfibi çıkarma gemisi ve bir denizaltının hasar gördüğünü bildirdi.

Liman kenti Sivastopol'un Moskova tarafından atanan valisi Mikhail Razvozhayev, Telegram'da üzerinde dumanlar yükselen yangının fotoğrafını paylaştı.

Rusya, Odesa'ya saldırıyor

Tersane saldırısı Moskova'nın Ukrayna'nın Odesa bölgesine insansız hava araçları gönderdiği sırada gerçekleşti.

Bölge Valisi Oleh Kiper, saldırıların Odesa'nın Izmail bölgesindeki liman ve sivil altyapıya zarar verdiğini ve üçü ağır olmak üzere altı kişinin yaralandığını söyledi.

Ukrayna hava kuvvetleri, gece boyunca çoğu Odesa bölgesinin güney kesimlerine doğru fırlatılan 44 Shahed tipi insansız hava aracından 32'sine müdahale ettiğini açıkladı.

Karadeniz filosundaki gemilerin tamir edildiği Sivastopol Tersanesi, Rusya için stratejik bir öneme sahip.

Rusya'nın 2014 yılında, dünyanın büyük bir kısmının yasadışı kabul ettiği bir hareketle Ukrayna'dan ilhak ettiği Kırım Yarımadası, 18 aydır devam eden savaşta sık sık hedef oldu.

Son tersane saldırısıyla ilgili Ukraynalı yetkililerden yorum gelmedi. Kiev, Ukrayna Devlet Başkanı Voldymyr Zelensküy'nin geri almayı hedeflediği Kırım'a yönelik geçmiş saldırıları kabul etti; Moskova ile Rusya'nın diğer bölgelerine yönelik drone saldırılarının sorumluluğunu üstlenmedi. (euronews)

Rusya plakalı araçlara 3 ülkeden yasak

 

Rusya'dan ABD'ye uzun menzilli füze tepkisi

 

Rusya'da savaş uçağı düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)