BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinFransız süt devinden acı itiraf----

Fransız süt devinden acı itiraf

Fransız süt devinden acı itiraf
02 Şubat 2018 - 11:12 www.finansgundem.com

Fransız süt grubu Lactalis, on yıldan uzun süredir salmonella ile kirlenmiş bebek sütü üretmiş olabilir

Dünyanın en büyük süt ürün gruplarından biri olan Lactalis'in İcra Kurulu Başkanı Emmanuel Besnier Fransa'daki Les Echos gazetesine verdiği demeçte, 2005 yılında bazı enfeksiyonlardan sorumlu aynı salmonella türünün o zamandan bu yana diğer vakaların kaynağı olduğunu belirtti. CEO büyüyen gıda güvenliği krizinin yüz milyonlarca insanı etkilemiş olabileceği söyledi.

Emmanuel Besnier, Fransız süt grubu Lactalis'in salmonella ile kirlenmiş bebek sütü ürettiğini belirtti. Yetkili, büyüyen gıda güvenliği krizinin yüz milyonlarca euroya mal olması muhtemel olduğunun altını çizdi.

Dünyanın en büyük süt ürün gruplarından biri olan Lactalis, batı Fransa'daki bir fabrikasında üretilen salmonellalı sütleri içtikten sonra bebeklerin hastalanmaları sonrasında Fransa ve dünyada 12 milyon ürünü geri çağırdı. Craon'daki fabrika 2005 yılında Lactalis tarafından 2006 yılında devralınan Celia'ya aitti.Besnier, olayın patlak vermesi nedeniyle Craon tesisindeki tesislerinden birinin kalıcı olarak kapatıldığını söyledi.

Mikro organizmaları ve hastalıkları izleyen Fransız bir kuruluş olan Institut Pasteur, 2005 yılından bu yana Fransa'da 200'den fazla bebeğin "Salmonella Agona" ile kontamine olduğunu belirtti. Fransız sağlık yetkilileri, geçen yılki 38 hastadan 36'sının açık bir şekilde Lactalis sütüyle bağlantılı olduğunu ve birinin İspanya'da ve diğerinin ise Yunanistan'da bulunduğunu söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)