BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransız polisi Macron için tencerelere el koydu----

Fransız polisi Macron için tencerelere el koydu

Fransız polisi Macron için tencerelere el koydu
22 Nisan 2023 - 19:40 www.finansgundem.com

Fransa'da emeklilik düzenlemesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a karşı başlatılan protestoların önüne geçebilmek amacıyla polis göstericilerden tencere topladı.

Fransa'nın güneyindeki Ganges kasabasında polis, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ziyareti öncesinde göstericilerden tencere topladı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Fransız polisinin göstericilerin gürültü yapmak için kullandığı küçük, çelik bir tencereye el koyduğu görülüyor.

Yerel yetkililer Macron'un bölgedeki bir liseye yaptığı ziyaret öncesinde alınan tencere yasağı kararını, "taşınabilir ses cihazı" ve "eğlence cihazı" yasağı olarak tanımladı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan solcu Boyun Eğmeyen Fransa'dan yerel meclis vekili Sebastien Rome, "Yasak sadece yumurtalar ve tavalar içinse, benim evimde bunlar yemek yapmak için kullanılıyor" ifadelerini kullandı.

Tencerelerin yanı sıra tavalar ve kürekler de Macron'un çarşamba günü Muttersholtz kasabasına yaptığı ziyarette protestocular tarafından kullanılmıştı.

Emeklilik yaşının 62'den 64'e çekilmesini kapsayan reform planı nedeniyle ülke çapında gösterilerin hedefi haline gelen Macron, uzlaşma çabasıyla bir ülkenin birçok bölgesini kapsayan bir tura çıkmıştı.

Macron, cumartesi günü yasalaşan emeklilik reformunun ardından pazartesi gecesi ekranlara çıkarak bir konuşma yapmış ve tepki çeken reformun "gerekli" olduğunu söylemişti.

Fransa lideri halkın iş yaşamıyla kurduğu ilişkiyi "sosyal diyalog" yoluyla yeniden inşa etmek istediğini ve sahaya olabildiğince yakın olmayı planladığını ifade etmişti.

Macron'un emeklilik yasasında reform planı, ocaktan itibaren Fransa genelinde sokak gösterilerini tetiklemiş, milyonlarca kişi reforma karşı sokağa çıkmıştı. Gösterilerde şiddet olayları da yaşanmıştı.

Reforma tepki olarak milyonlarca emekçi de genel grev kararı almış ancak yoğun tepkilere rağmen emeklilik reformu yasalaşmıştı.

Fransa'da kaos sürüyor... Reform karşıtları garları bastı

 

Fransa'da, grevlerin enerji şirketine maliyeti 1 milyar euro

 

Fransa'da emeklilik reformu karşıtı gösteriler birinci ayında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)