BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da, grevlerin enerji şirketine maliyeti 1 milyar euro----

Fransa'da, grevlerin enerji şirketine maliyeti 1 milyar euro

Fransa'da, grevlerin enerji şirketine maliyeti 1 milyar euro
17 Nisan 2023 - 06:50 www.finansgundem.com

Fransız elektrik şirketi Electricite de France'in açıklamasına göre, ülke çapında devam eden emeklilik reformu protestoları ve grevler, şirkete bir milyar euro üretim kaybına mal oldu.


Reuters'ın raporuna göre, Fransız elektrik şirketi Electricite de France'in (EDF) grevlerin ve iş kaybının ardından yeni işe alım planlarını gözden geçirmeye başladı.

Sendika üyesi olduğu bildirilen iki kaynak, geçen hafta ayrı görüşmelerde EDF yöneticileri tarafından bilgilendirildiklerini ve EDF yönetiminin tüm departmanlardan hangi işe alımların gelecek yıla ertelenebileceğini sorduğunu bildirdi.

Kaynaklardan biri, yüzde 96'sının devlete ait olduğu ve tamamen kamulaştırılma sürecinde olan şirketin 2023'te çoğunluğu nükleer üretim ve satış olmak üzere 3 bin ila 3 bin 500 kişiyi işe almayı planladığını kaydetti.

EDF'deki işçiler, hükümetin emeklilik yaşını 62'den 64'e çıkarmaya yönelik planını protesto etmek için ülke çapındaki grevlerin bir parçası oldu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülke çapındaki protestolara ve sendikaların Fransa'yı durdurma noktasına getirme tehditlerine rağmen reformu sürdürme sözü verdi.

Fransa'da emeklilik reformu karşıtı gösteriler birinci ayında

 

Fransa’da PKK’ya ‘haraç’ davasında hapis kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)