BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da sarı yelekliler yeniden sokakta----

Fransa'da sarı yelekliler yeniden sokakta

Fransa'da sarı yelekliler yeniden sokakta
06 Temmuz 2020 - 14:20 www.finansgundem.com

Fransa’da Başbakan Philippe’nin istifasının yankıları sürerken, sarı yelekliler yeniden sokağa indi. Protestocular, "Başbakan'ı gönderdik, sıra Macron’da” sloganları attı.

Fransa’da eski Başbakan Edouard Philippe’nin istifasının yankıları sürerken, sarı yelekliler hafta sonu yeniden sokaklara indi. Başkent Paris’te toplanan yaklaşık 300 kişilik grup Gare du Nord Tren Garı’na yürüdü. Protestocular, yürüyüş sırasında Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un politikalarına sonuna kadar direneceklerini ifade ederek, “Başbakan Edouard Philippe’yi gönderdik, sıra Macron’da” sloganları attı. Ülkede, birkaç yıldır yaşanan toplumsal, sosyal ve ekonomik krizlerin çözümüne ilişkin Macron ile Philippe’in arasında ortaya çıkan anlaşmazlık, Başbakan’ın istifasını getirmişti.

Göreve geldiğinden bu yana sarı yeleklilerin gösterileri, emeklilik reformuna karşı yapılan eylem ve grevler ile Kovid-19 salgınının yol açtığı krizlerin üstesinden gelmeye çalışan Macron’un, Fransızlar nezdinde itibar kaybettiği son yerel seçimlerle de kanıtlanmış oldu. Cumhuriyet Yürüyüşü Haraketi (LREM) ile Ulusal Meclis’te çoğunluğu kaybeden, yerel seçimlerde de hezimete uğrayan Macron, gözünü 2022 seçimlerine çevirdi. Bu çerçevede, Macron’un popülaritesi kendisinden yüksek olan ve ileride güçlü bir rakip teşkil etme potansiyeli olan Philippe’i devre dışı bırakmak istediği düşünülüyor.

Libya ile hedef ekonomik payı yüzde 30’a çıkarmak

Yerli uçak bombası SARB-83 seri üretim için hazır

Yunanistan'da iltica süreci hızlandırıldı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)