BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa’da kardeşi jandarma aracında ölen siyahi genç, kendisini darbeden polisten şikayetçi olacak----

Fransa’da kardeşi jandarma aracında ölen siyahi genç, kendisini darbeden polisten şikayetçi olacak

Fransa’da kardeşi jandarma aracında ölen siyahi genç, kendisini darbeden polisten şikayetçi olacak
09 Temmuz 2023 - 22:37 www.finansgundem.com

Fransa'da 2016'da jandarma aracında hayatını kaybeden kardeşi için düzenlenen gösteride polislerce darbedilen siyahi genç Youssouf Traore'nin, şiddet gördüğü kolluk kuvvetlerinden şikayetçi olacak

Fransa'da 2016'da jandarma aracında hayatını kaybeden kardeşi için düzenlenen gösteride polislerce darbedilen siyahi genç Youssouf Traore'nin, şiddet gördüğü kolluk kuvvetlerinden şikayetçi olacağı belirtildi.

Ülkede 2016'da jandarma aracında yaşamını yitiren Adama Traore için kurulan "Adama için Hakikat" adlı heyetin Twitter'dan yaptığı açıklamada, Paris'te dün Adama için düzenlenen gösteride Youssouf'un gözaltına alındığı anımsatıldı.

Youssouf Traore'nin polisin orantısız şiddetine maruz kaldığı belirtilen açıklamada, gencin polislerce yüzüstü yere yatırdığı ifade edildi.

Ardından doktorun Youssouf'un burnunda kırık, kafatasında ve gözünde travma, göğsünde, karnında ve belinde morluklar tespit ettiği aktarılan açıklamada, Youssouf Traore'nin kolluk kuvvetlerinden şikayetçi olacağı belirtildi.

Fransız basınının emniyet kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre, gösteride gazetecilere yönelik şiddete ilişkin soruşturma başlatıldı.

Gösteride ne olmuştu?

Başkent Paris'te Cumhuriyet Meydanı'nda dün polis şiddetinin protesto edildiği gösteriye kolluk kuvvetleri müdahale etmiş, polis Youssouf Traore'yi yüzüstü yere yatırarak gözaltına almıştı.

Gösteride bir kişiyi daha gözaltına alan polis, bazı göstericileri dağılmadıkları gerekçesiyle darbetmiş, alanda görüntü almak isteyen basın mensuplarına da müdahalede bulunmuştu.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde, gözaltına alınan Youssouf Traore'nin karakoldan sedye ile hastaneye nakledildiği yer almıştı.

Adama Traore, jandarma aracında hayatını kaybetmişti

Adama Traore, 19 Temmuz 2016'da kimlik kontrolü sırasında yaşanan gerilim sonrası karakola götürülmek üzere bindirildiği jandarma aracında hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından yapılan ilk açıklamalarda Traore'nin rahatsızlandığı ve ilk yardım ekibine teslim edildiği öne sürülmüştü.

Ancak Traore'nin doktor müdahalesinden önce jandarma aracında yaşamını yitirdiği ortaya çıkmıştı.

BM’den Fransa’ya ‘ırksal profilleme’ uyarısı

Fransa’da gösteriler yasaklandı

Fransa yurt dışından tavsiye istedi mi?

Fransa'da tesettürlü mayo yasağı devam edecek

Fransa'da zanlıların telefonlarından gizlice görüntü kaydı alınabilecek

Fransa'ya AİHM'den ceza!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)