BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFransa'da grev----

Fransa'da grev

Fransa'da grev
29 Eylül 2022 - 08:22 www.finansgundem.com

Fransa'nın en büyük petrol rafinerisi grev nedeniyle duracak.

Fransa'nın en büyük petrol rafinerisi, işçilerin ücret anlaşmazlığı nedeniyle başlattığı grev yüzünden durmaya hazırlanıyor.

Bir sendika yetkilisine göre TotalEnergies SE, Normandiya'daki rafinerisini durduruyor. Bu adım, petrol işlemesinin hemen hemen üçte ikisinin gerçekleştiği tesisin şu anda ya tamamen çevrimdışı olduğu anlamına geliyor. Tesisleri de etkilenen Exxon Mobil Corp., yakıt tedarikini sınırladığını bildirdi.

Anlaşmazlık, Fransa sınırlarının çok ötesine uzanan bir yaşam maliyeti krizinin ardından artan gerilimlerin altını çiziyor. Sendikalar, petrol şirketlerinin yükselen enerji fiyatlarından elde ettiği kardan daha büyük bir pay istiyor.

Normandiya'nın kapatılması, her ikisi de Le Havre limanı yakınında bulunan Fransa'nın en büyük iki rafinerisinin grevler nedeniyle hizmet dışı kalacağı anlamına geliyor. Exxon zaten yakındaki Gravenchon'u ve güneydeki daha küçük bir rafineriyi durdurdu.

Bu, kuzey Fransa'da hemen hemen hiç rafineri kapasitesi olmayacağı anlamına geliyor, ancak bölge deniz yoluyla da ürün alabiliyor.

Fransa'da petrol işçileri de greve hazırlanıyor

 

Fransa'da grevler hayatı kaosa sürüklüyor

 

Fransa'da grev ve gösteriler devam edecek

 

Fransa'da grevlerin maliyeti 1 milyar euro

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)