BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da genel seçim: İttifaklar başa baş----

Fransa'da genel seçim: İttifaklar başa baş

Fransa'da genel seçim: İttifaklar başa baş
12 Haziran 2022 - 22:40 www.finansgundem.com

Fransa'da Ulusal Mecliste görev yapacak 577 milletvekilinin belirleneceği genel seçimlerin ilk turu için 8.00'de başlayan oy verme işlemi, yerel saat ile 20.00'de bitti.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, yerel saatle 17.00'de seçime katılım oranının ülke genelinde yüzde 39,42 olduğunu bildirdi. Bu oran 2017'de aynı saatte yüzde 40,75 olarak açıklanmıştı.

Seçimde 6 bin 293 adayın milletvekili olmak için yarıştığı ilk turda, bir adayın salt çoğunluğu sağlayamadığı sandalyeler için ikinci tur yapılacak. Seçimlerin 19 Haziran'da düzenlenecek ikinci turuna, yüzde 12,5 ve üzeri oy alan adaylar katılabilecek. Bu turda en fazla oyu alan aday milletvekili seçilecek.

48,7 milyon seçmen var

Yaklaşık 48,7 milyon seçmenin bulunduğu Fransa'da, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Touquet kentinde;  aşırı solcu Fransa Boyun Eğmeyen partili (LFİ) Jean-Luc Melenchon Marsilya'da; aşırı sağcı Ulusal Birlik partili (RN) Marine Le Pen ise Henin-Beaumont'da oy kullandı.

İki ittifak öne çıkıyor

Bu yılki genel seçimlerde iki ittifak öne çıkıyor. Nisan ayındaki cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda 3'üncü olan Melenchon'un girişimiyle, "tarihi adım" olarak nitelendirilen LFİ, Yeşiller Partisi (EEVL), Sosyalist Partisi (PS) ve Komünist Partiyi (PCF) kapsayan "Sosyal ve Ekolojik Yeni Halk Birliği" (Nupes) ittifakı kuruldu. Nupes ittifakı, mecliste salt çoğunluğu (289 sandalye) alarak, Melenchon'un başbakan olarak atanmasını hedefliyor.

Macron'un partisi Cumhuriyet Yürüyüşü (LREM) etrafında da Horizons (Ufuklar) ve Demokrasi Hareketi (MoDem) partilerinden oluşan "Birlikte" (Ensemble) adı verilen bir konfederasyon oluşturuldu.

Başarısız olan bakanlar istifa edecek

İkinci kez cumhurbaşkanı seçilen Macron'un vaatlerini yerine getirebilmesi için, genel seçimlerde mecliste salt çoğunluğu sağlayabilmesi ve hükümeti kurabilmesi büyük önem taşıyor.

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne'un yanı sıra kabinedeki 14 bakanın aday olduğu genel seçimde, milletvekili seçilemeyen başbakan da dahil bakanların kabineden istifa edecekleri daha önce belirtilmişti.

Fransa'da genel seçimler: İlk tur pazar günü

Fransa'nın düşük enflasyon formülü

Fransa o banka hesaplarını kapatıyor

Fransa, Rus petrolüne alternatif arıyor

Fransa'da aşırı sağ grup üyelerine baskın yapıldı

Fransız diplomatlardan Macron'a öfke

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)