BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Fransa'da enflasyon gelecek yıl da yüksek kalacak'----

'Fransa'da enflasyon gelecek yıl da yüksek kalacak'

'Fransa'da enflasyon gelecek yıl da yüksek kalacak'
22 Aralık 2022 - 10:54 www.finansgundem.com

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, enflasyonun önümüzdeki aylarda da yüksek kalacağını belirtti.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Fransa'nın önümüzdeki birkaç ay içinde, özellikle gıda kalemlerinde yüksek enflasyon seviyelerine sahip olacağını ve 2023'ün ortalarında muhtemelen düşüşe geçeceğini bildirdi.

Le Maire, "Önceliğim fiyatların 2023 ortasından itibaren düşmesi" dedi.

Ulusal İstatistik ve İktisadi Araştırmalar Enstitüsü (INSEE), bu ayın başlarında yaptığı açıklamada, önümüzdeki yılın ilk yarısında faaliyet toparlanmadan önce, Fransız ekonomisinin rafineri grevleri ve nükleer reaktör kesintileri nedeniyle bu çeyrekte hafif daralacağını bildirmişti.

"Fransa ekonomisi zayıflayacak"

Fransa Merkez Bankası, karşı karşıya olunan enerji şok karşısında Fransa ekonomisini gelecek yıl keskin şekilde zayıflayacağını, ancak kaybettiği zeminin bir kısmını 2024'te geri kazanacağını öngördü.

Fransa ekonomisinin bu yıl yüzde 2,6'da büyümesini bekleyen Fransa MB, 2023 yılında büyümenin yüzde 0,3'e gerileyeceğini öngördü. Banka daha önce 2023 yılında büyümenin yüzde 0,5 olacağını tahmin ediyordu.

Fransa MB, gelecek yıl gaz tedarikine bağlı olarak bir resesyon olasılığını dışlamadıklarını, büyümenin yüzde -0,3 ile +0,8 arasında bir yerde oluşabileceğini de vurguladı.

Enerji krizi hafiflediğinde büyümenin toparlanacağını tahmin eden Fransa MB, büyümenin 2014'te yüzde 1,2 ve 2025'te yüzde 1,8 olmasının beklendiğini de ifade etti.

Fransa'da AB uyumlu enflasyonun 2023'te yüzde 6,0 olacağını tahmin eden Fransa MB, enflasyonun 2024'te yüzde 2,5'e ve 2025'te yüzde 2,2'ye gerileyeceğini öngördü.

Fransa büyüme tahminini revize etti

 

Fransa'da elektrik krizi büyüyor

 

S&P, Fransa'nın kredi notunu düşürdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)