BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi Fransa büyüme tahminini revize etti----

Fransa büyüme tahminini revize etti

 Fransa büyüme tahminini revize etti
09 Aralık 2022 - 09:25 www.finansgundem.com

Fransa Merkez Bankası aylık görünüm raporunda, Fransız ekonomisinin dördüncü çeyrekte hafif pozitif büyüme ile yılı tamamlama yolunda olduğunu bildirdi.

Fransa Merkez Bankası, euro bölgesinin en büyük ikinci ekonomisinin üçüncü çeyrekte % 0,2 büyüme kaydettikten sonra 2022'nin son çeyreğinde önceki üç aya göre %0,1 büyümesinin beklendiğini belirtti.

Bankanın 8 bin 500 şirketle yaptığı aylık ankete göre; hizmet firmaları işlerinde iyileşme bildirirken, sanayi şirketlerinde faaliyet durağan, inşaat sektöründe ise faaliyetler geriledi.

Anket ayrıca, pandemi sonrası yeniden açılışın ardından tedarik zinciri sıkıntılarının geçen yılki yükselişinden bu yana en düşük seviyelerine indiğini, firmaların yalnızca %41'inin sanayide ve %36'sının inşaatta sorun bildirdiğini gösterdi.

Yeterli personel bulmakta güçlük çektiğini bildiren firmaların payı da yüksek kalmasına rağmen, bir önceki aya göre %55'ten %53'e geriledi.

Fransa'da düşük gelirli çalışana akaryakıt yardımı

 

S&P, Fransa'nın kredi notunu düşürdü

 

Fransa'da elektrik krizi büyüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)