BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFransa'da enflasyon 25 yılın zirvesinde----

Fransa'da enflasyon 25 yılın zirvesinde

Fransa'da enflasyon 25 yılın zirvesinde
25 Şubat 2022 - 13:05 www.finansgundem.com

Fransa'da enflasyon enerji fiyatlarının etkisiyle Şubat'ta, verinin tutulmaya başlandığı 1997’den beri en yüksek seviyeye ulaştı.

Fransa Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre tüketici fiyatları Şubat’ta yıllık bazda yüzde 3.3’ten yüzde 4.1’e yükseldi.

Ekonomistlerin beklentisi yüzde 3,7 olan enflasyon verisi, bu rakam ile, verinin tutulmaya başlandığı 1997’den beri görülen en yüksek seviye oldu.

Enerji fiyatları yüzde 21 arttı

Yine bugün açıklanan veriye göre Fransa’da tüketici harcamaları Ocak’ta yüzde 1.5 daralırken, gıda, imalat ve hizmet sektörlerinde Şubat ayında artış yaşandı.

Enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle enflasyonda daha fazla yükseliş olabileceği belirtilirken Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve devreye alınan yaptırımlar Avrupa Merkez Bankası’nın kararlarında belirleyici olabilir. Avrupa Merkez Bankası bugün Ukrayna’daki durumu ve etkilerini yakından takip ettiklerini açıkladı.

Euro Bölgesi'nde krediler zirve yaptı

 

Almanya son çeyrekte küçüldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)