BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFransa'da enflasyon 2.5 yılın en düşük seviyesinde----

Fransa'da enflasyon 2.5 yılın en düşük seviyesinde

Fransa'da enflasyon 2.5 yılın en düşük seviyesinde
29 Mart 2024 - 12:22 www.finansgundem.com

Fransa'da mart ayında tüketici fiyatları bir önceki yıla göre yüzde 2,4 arttı; tahmini yüzde 2,8 artması bekleniyordu. Hizmet enflasyonu şubattaki yüzde 3,2'den Mart'ta yüzde 3'e geriledi.


Fransa'da enflasyon 2,5 yıldır ilk kez yüzde 3'ün altına geriledi. Böylece Avrupa Merkez Bankası'nı faiz oranlarını düşürmeye yönlendiren eğilimini doğruladı.

İstatistik ajansı Insee Cuma günü yaptığı açıklamada, euro bölgesinin ikinci büyük ekonomisinde tüketici fiyatlarının bir önceki aya göre yüzde 3,2'lik artışın ardından Mart ayına göre yüzde 2,4 arttığını söyledi. 

Gelecek hafta euro bölgesine ilişkin verilerin, para bloğunun oranının Şubat ayındaki yüzde 3,1'den yüzde 3'e hafif bir yavaşlama göstermesi bekleniyor. Cuma gününün ilerleyen saatlerinde İtalya'ya ilişkin rakamların yüzde 1,5'lik bir oran göstermesi bekleniyor.

Enflasyonun Avrupa Merkez Bankası'nın yüzde 2 hedefine yaklaşmasıyla birlikte politika yapıcıların çoğu, Başkan Christine Lagarde'ın ilk faiz indiriminin Haziran ayında yapılacağı sinyalini destekledi. Ekonomistler ve piyasalar bu beklentiyi paylaşıyor; yatırımcılar, kurumun 6 Haziran'daki toplantısında mevduat faizinin yüzde 4'ten yüzde 3,75'e düşürülmesini neredeyse tamamen fiyatlıyor.

Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, AMB’nın 11 Nisan'daki bir sonraki toplantısında kesinti yapılmasının da bir olasılık olduğunu söyledi ve harekete geçmek için çok geç beklemenin ekonomiye aşırı zarar verecek riskler olduğu konusunda uyardı.(Bloomberg)

Moody's: Fransa bütçesi beklentilerin üzerinde açık verecek

 

Fransa vergileri artırmayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)