BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFransa Yunanistan'ın tekliflerini oylayacak----

Fransa Yunanistan'ın tekliflerini oylayacak

Fransa Yunanistan'ın tekliflerini oylayacak
08 Temmuz 2015 - 21:33 www.finansgundem.com

Fransa Başbakanı Valls, Yunanistan ile anlaşmaya varılması halinde Yunanistan'ın tekliflerini Ulusal Meclis'te oylamaya sunacaklarını belirtti.

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Ulusal Meclis'te, Yunanistan kriziyle ilgili düzenlenen oturumda yaptığı konuşmada, Yunanistan'ı Euro Bölgesi'nde tutmanın "stratejik bir mesele" olduğunu söyledi.

Fransa'nın, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkışına karşı olduğunu ifade eden Valls, ülkenin Euro bölgesinden çıkışına izin vermenin bir zayıflık göstergesi olacağını belirtti.

Yunanistan'ın doğru bir karar verebilmesi için Fransa'nın elinden geleni yapacağına dikkati çeken Valls, "Yunanistan ile anlaşmaya varılması halinde, teklifleri oylamaya sunacağız" dedi.

Yunanistan'da Pazar günü yapılan referandumda, kreditörlerin sunduğu kurtarma paketi yüzde 38,7'e karşı yüzde 61,3 oyla reddedilmişti.

Uluslararası Para Fonu (IMF), geçen hafta yayımladığı raporda, Yunanistan'ın gelecek 3 yılda 50 milyar Euroluk finansmana ihtiyacı olacağını ve borçlarının bir kısmının silinmesinin gerekebileceğini açıklamıştı.

Euro Bölgesi liderleri, Yunanistan'a somut bir teklif getirmesi için Perşembe gününe kadar süre vererek, ülkenin durumunu çözmek için 12 Temmuz Pazar günü son kez toplanma kararı almıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)