BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa ve İsrail Cumhurbaşkanları bir araya geldi----

Fransa ve İsrail Cumhurbaşkanları bir araya geldi

Fransa ve İsrail Cumhurbaşkanları bir araya geldi
20 Mart 2022 - 23:14 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İsrailli mevkidaşı Isaac Herzog, 2012 yılında Yahudi okuluna düzenlenen saldırıların yıl dönümü için Toulouse'da düzenlenen etkinlikte görüştü.

İki Cumhurbaşkanı, Yahudi kaarşıtlığı ve ırkçılık ile mücadele etmeyi sürdürececeklerini vurguladı.

Saldırıda askerlerin öldürülmesiyle Fransa'nın hedef alındığını dile getiren Emmanuel Macron, "O gün Fransa'da ilk kez bir okul İslamcı terörün hedefi oldu" dedi. Macron, "İslamcı terörizmle" mücadele ettiklerini belirterek, "Saptırılmış İslam anlayışı adına Cumhuriyetin ilkelerine ve değerlerine saldırıldı" diye konuştu.

Macron, Filistin yanlısı dernekleri kapatmakla övündü

Macron, ülkede Filistin yanlısı iki derneğin 9 Mart'ta kapatıldığını hatırlattı. Fransa Cumhurbaşkanı, Yahudi karşıtlığı ile mücadelenin Fransa'nın Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığının politikalarının merkezinde yer aldığını vurguladı. Yahudi ve siyonizm karşıtlığının Fransa'nın düşmanı olduğunu söyleyen Emmanuel Macron, Rusya-Ukrayna savaşında İsrail'in arabuluculuğundan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Macron, Orta Doğu'da İsrail'in güvenliği sağlanmadan barışın tesis edilemeyeceğini savundu.

Herzog: Fransa'nın mücadelesinden memnunuz

Terörizmi yeneceklerini dile getiren İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Yahudi karşıtlığı konusunda Fransa'nın verdiği mücadeleden memnun olduğunu kaydetti. Herzog, Yahudi karşıtlığıyla kararlı şekilde mücadele edeceklerini vurguladı.

Etkinlikte eski cumhurbaşkanları Nicolas Sarkozy ve François Hollande, eski Başbakan Manuel Valls'ın yanı sıra Yahudi organizasyonlarının çatı kuruluşu CRIF'in Başkanı Roger Cukierman yer aldı.

Ne olmuştu?

Kamuoyunda "motosikletli katil" olarak bilinen Muhammed Merah, Mart 2012'de bir hafta içerisinde Montouban ve Toulouse’da biri Yahudi okuluna düzenlediği üç ayrı saldırıda 7 kişiyi öldürmüştü. Ölenler arasında 4 askerin de bulunduğu saldırılardan sonra Toulouse'da bir apartman dairesinde kıstırılan Merah, özel birliklerin de katıldığı 30 saat süren operasyonun ardından ölü ele geçirilmişti.

Doğu Kudüs'teki Yahudiler için 730 yeni konut

İsrail'de Ukrayna mültecileri için 'Yahudi' şartı

Yahudi yerleşimciler Filistinlilere ait onlarca zeytin ağacını söktü

Fransa'daki Yahudiler saldırıların hedefinde

Yasa dışı Yahudi yerleşimi inşasına onay

İsrail, Ukrayna’daki Yahudilerin toplu göçüne hazırlanıyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)