BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYasa dışı Yahudi yerleşimi inşasına onay----

Yasa dışı Yahudi yerleşimi inşasına onay

Yasa dışı Yahudi yerleşimi inşasına onay
06 Ocak 2022 - 08:55 www.finansgundem.com

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi Bölge Planlama ve İnşa Komitesi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te 3 bin 557 haneli yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşasını onayladı.


İsrailli Kanal 7 adlı televizyon kanalında yer alan habere göre, Komite tarafından onaylanan projelerden biri, Givat Hamatos yerleşim bölgesi ile Doğu Kudüs'teki Har Homa (Cebel Ebu Ganim) yerleşimi arasında bin 465 yerleşim biriminden oluşan yeni bir mahalle kurulmasını içeriyor.

Diğer proje de işgal altındaki Doğu Kudüs topraklarındaki French Hill yerleşim yerinde yaklaşık 2 bin 92 konutun inşasını hedefliyor.

İsrailli STK: Komite'nin onay yetkisi yok

İsrailli sivil toplum örgütü Barış Şimdi (Peace Now), Kudüs Belediyesi'nin yerel komitesi tarafından yerleşim planlarının onaylanmasının sadece bir tavsiye olduğunu ve Komite'nin planları onaylama yetkisine sahip olmadığını açıkladı.

Peace Now daha önceki açıklamalarında, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan Yahudi yerleşim birimlerinin, ABD Başkanı Donald Trump'ın görev süresinde 2'ye katlandığını belirtmişti.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 450 bini Batı Şeria'da 150 bin kadarı Doğu Kudüs'te olmak üzere yaklaşık 600 bin sivil Yahudi işgalci, işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

İsrail salgınla mücadele yöntemini değiştiriyor

 

İsrail, Kudüs'te Filistinlilere ait 3 evi yıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)