BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa: Rus devlet kurumları ülkemize karşı dezenformasyon yürütüyor----

Fransa: Rus devlet kurumları ülkemize karşı dezenformasyon yürütüyor

Fransa: Rus devlet kurumları ülkemize karşı dezenformasyon yürütüyor
13 Haziran 2023 - 21:43 www.finansgundem.com

Paris yönetimi, Rus devlet kurumlarının Fransa'ya karşı internet ortamında dezenformasyon yürüttüğünü bildirdi

Fransa Dışişleri Bakanlığınca yapılan yazılı açıklamada, resmi makamların, farklı Rus aktörlerin Fransa'ya karşı dezenformasyon kampanyası yürüttüğünü tespit ettiği ifade edildi.

Açıklamada, bu aktörler arasında Rus veya Rusça konuşan kişi ve Rus şirketlerin yer aldığı belirtilerek, Rus devlet kurumlarının veya ona bağlı kurumların da Fransa hakkında yalan bilgiler yayarak bu kampanyaya katıldığı aktarıldı.

Söz konusu dezenformasyon kampanyasının, sahte sosyal medya hesaplarının yanı sıra Fransız medyası ve devlet kurumlarının web sayfaları taklit edilerek "sahte" internet siteleri oluşturularak yürütüldüğü vurgulandı.

Açıklamada, durumun tespit edilmesiyle yetkili Fransız makamlarının gerekli önlem ve koruyucu tedbirleri aldığına ve Fransa Dışişleri Bakanlığı sitesini de hedef alan böyle bir girişimin olduğuna işaret edildi.

Bu kampanyaya, Rusya'nın büyükelçiliklerinin ve Rus kültür merkezlerinin kurumsal sosyal medya hesaplarının da dahil olduğu ifade edilen açıklamada, durumun Rusya'nın Fransız kurumlarına zarar verme amacı güden "hibrit stratejisinin" yeni bir örneği olduğu değerlendirmesine yer verildi.

Fransa'nın Rusya'yı bu tavrı nedeniyle kınadığı belirtilen açıklamada, Fransız yetkililerin Rusya'nın yürüttüğü "hibrit savaşı" yenmek için ortaklarıyla çalıştığı kaydedildi.

Açıklamada, hiçbir dezenformasyon girişiminin, Fransa'nın Ukrayna'ya destek verme çabalarını engelleyemeyeceği vurgulandı.

Fransa'da hükümetin düşmesi için verilen önerge reddedildi

 

Fransa açıkta Şampiyon Djokovic!

 

Fransa Açık'ta finalistler belli oldu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)