BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFransa milyoner vergisini onayladı----

Fransa milyoner vergisini onayladı

Fransa milyoner vergisini onayladı
30 Aralık 2013 - 06:53 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın yüzde 75 oranındaki "milyoner vergisi" anayasa mahkemesinin onayını aldı

Fransa'da ülkenin en üst mahkemesi, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın ana politikalarından olan yüksek gelirli kişilere %75 oranında vergi uygulanmasını onayladı. Anayasa Mahkemesi yaklaşık bir yıl önce verginin bireylere uygulanmasını öngören önergeyi anayasaya aykırı bulmuştu. Bunun üzerine hükümet kanun önergesini değiştirip 1 milyon Euro'nun üstünde maaşlara uygulanacak %75 oranında vergiden işverenin sorumlu tuttu. Vergi artışı iki yıllığına uygulanacağından 2013 ve 2014'te ödenen maaşları kapsayacak.
Karardan dolayı bu senenin başında greve giden Fransız futbol kulüpleri, ekonomik durumlarının kırılgan olduğunu; ve kanun yüzünden çok büyük maaş alan önemli oyuncularının ülkeden ayrılabileceğini söylüyor. Katarlıların sahibi olduğu Paris Saint-Germain, 10 oyuncularının maaşının 1 milyon Euro'dan fazla olduğunu söylüyor. İş çevreleri ve zengin vatandaşlar da vergiyi kınadı. Film yıldızı Gerard Depardieu vergiyi protesto amacıyla ülkeden ayrılmıştı. Ama kamuoyu yoklamaları Fransa'da halkın büyük bir kısmının bu geçici vergiyi desteklediğini ortaya koyuyor. Avrupa'daki birçok ülkenin aksine Fransa kamu açığını azaltmak için vergileri yükseltip harcamaları düşük oranda kısıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)