BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFlaş gelişme... Tarihi davadan çekildi----

Flaş gelişme... Tarihi davadan çekildi

Flaş gelişme... Tarihi davadan çekildi
05 Şubat 2013 - 06:41 www.finansgundem.com

BDDK ile Süzer Grubu arasında 12 yıl sonra anlaşma… Kurum ne karar aldı, işadamı ne yaptı?

 2001 yılında el konulan Kentbank konusunda 10 yılı aşkın süredir devam eden uzlaşmazlıkta sona gelindi. Erdal Sağlam’ın Hürriyet’teki haberine göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Kentbank’ın sahibi Süzer Grubu arasında nihayet anlaşmaya varıldığı öğrenildi.
Anlaşmaya göre Süzer Grubu Kentbank’la ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ye (AİHM) açtıkları 4 milyar 132 milyon dolarlık tazminat davasından vazgeçerken, BDDK da grupla ilgili açtığı davalarda müdahil olmaktan ve yazılı başvurudan vazgeçiyor. Böylece karşılıklı olarak davaların düşmesi bekleniyor.
Bu arada Kentbank’ın sahibi Mustafa Süzer’in ‘bankacılık lisansı’ konusundaki ısrarından vazgeçtiği, dolayısıyla BDDK’ya eski lisansının geri verilmesi ya da yeni banka lisansı verilmesi konusunda talepte bulunmayacağı öğrenildi. Süzer’in bankacılık yapmayı düşünmediği, itibarını kurtarmasının kendisine yeteceğini belirttiği söyleniyor.
BDDK tarafından 2001 yılında el konulan Kentbank’ın ana hissedarı Mustafa Süzer ve Eksen Holding, el koyma konusunda Danıştay tarafından alınan iptal kararlarına uyulmadığı gerekçesiyle Türkiye aleyhine AİHM’ye açtıkları 4 milyar 132 milyon dolarlık davadan feragat etti.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)