BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch'ten Türk bankaları değerlendirmesi----

Fitch'ten Türk bankaları değerlendirmesi

Fitch'ten Türk bankaları değerlendirmesi
20 Ekim 2023 - 13:50 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türk bankalarının kredi büyümesinin 2023'ün 2. çeyreğinde daha da yavaşladığını belirtti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, üç aylık Türk bankalarını izleme raporunda, düzenleyici tedbirler göz önüne alındığında büyümenin 2023'ün ikinci yarısında zayıf kalmasını beklediklerini ifade etti. Kuruluş, ancak yetkililerin politika değişikliği kapsamında bazı tedbirleri gevşetmesi, bankaların kredi verme iştahını koruyacağını belirtti.

Fitch, bankaların faaliyet karı/ortalama risk ağırlıklı varlık oranının, büyük ticari kazançlar ve ücretler nedeniyle marj daralmasına rağmen 2023'ün ikinci çeyreğinde iyileşme gösterdiğini kaydetti. Fitch'e göre TL mevduatları üzerindeki fiyat baskısına rağmen, yüksek kredi getirileri ve TÜFE kaynaklı kazançlar nedeniyle marjların 2023'ün ikinci yarısında bir miktar toparlanması bekleniyor.

Derecelendirme kuruluşu, kur korumalı mevduat uygulamasının kademeli olarak sona ermesi nedeniyle bankaların yabancı para mevduat paylarının ikinci yarıda önemli ölçüde artmasını beklemediklerini belirtti.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

 

Bej Kitap: Bankacılık sektöründeki kredi talebinde düşüş

 

Bankacılık sektörünün aktifleri 21 trilyon lirayı aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)