BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBej Kitap: Bankacılık sektöründeki kredi talebinde düşüş ----

Bej Kitap: Bankacılık sektöründeki kredi talebinde düşüş

Bej Kitap: Bankacılık sektöründeki kredi talebinde düşüş
18 Ekim 2023 - 22:46 www.finansgundem.com

Fed, "Bej Kitap" raporunun ekim sayısını yayımladı. Raporda, ABD ekonomisinin genel olarak zayıf bir büyüme sergilediği, bankacılık sektöründeki kredi taleplerinde ise düşüş yaşandığı bildirildi

Fed’in Bej Kitap Raporunda ‘daha zayıf büyüme’ vurgusunda bulunuldu.

ABD Merkez Bankası (Fed), Eylül ayından bu yana ekonomik faaliyette "çok az" değişiklik olduğunu ve fiyatların genel olarak ılımlı bir hızla artmaya devam ettiğini bildirdi. Raporda, ekonominin kısa vadeli görünümünün, genel olarak istikrarlı veya biraz daha zayıf bir büyüme sergilediği belirtildi.

Bankanın 12 şubesinden gelen analizlerle hazırlanan raporda, çoğu bölgede Eylül ayından bu yana ekonomik faaliyette çok az değişiklik olduğu veya hiç değişiklik olmadığı belirtildi.

Tüketici harcamalarının özellikle genel perakendeciler ve otomobil satıcılarında karışık sinyaller verdiği kaydedilen raporda, turizm faaliyetinin iyileşmeye devam ettiği aktarıldı.

BANKACILIK SEKTÖRÜNDEKİ KREDİ TALEBİNDE DÜŞÜŞ

Raporda, bankacılık sektöründe kredi talebinde hafif ila orta dereceli düşüşler bildirildiği, tüketici kredisi kalitesinin genel olarak "istikrarlı veya sağlıklı" olarak tanımlandığı, temerrüt oranlarının tarihsel olarak düşük ancak hafif artış kaydettiği ifade edildi.

Gayrimenkul sektöründeki koşullarda çok az değişiklik olduğu ve satılık konut stoklarının düşük kalmaya devam ettiği belirtilen raporda, imalat faaliyetinde de karışık sinyaller alındığı aktarıldı.

Raporda, "Ekonominin kısa vadeli görünümü, genel olarak istikrarlı veya biraz daha zayıf bir büyüme sergilediği şeklinde tanımlandı." değerlendirmesinde bulunuldu.

"İŞ GÜCÜ PİYASASINDAKİ SIKILIK GEVŞEMEYE DEVAM ETTİ

İş gücü piyasasına ilişkin değerlendirmelerin de yer aldığı raporda, "​​​​​​​İş gücü piyasasındaki sıkılık ülke genelinde gevşemeye devam etti." ifadesi kullanıldı.

Raporda, çoğu bölgede genel istihdamda hafif ila orta dereceli artışlar bildirildiği belirtilerek, firmaların daha az acil işe alımlar yaptığı aktarıldı.

Fed'in raporunda, ücret artışının ise çoğu bölgede "ılımlı ila orta" düzeyde kalmaya devam ettiği kaydedildi.

FİYATLAR ILIMLI BİR HIZLA ARTMAYA DEVAM ETTİ

Raporda, fiyat artışlarına da değinilerek, "Fiyatlar genel olarak ılımlı bir hızla artmaya devam etti." ifadesi kullanıldı.

İmalatçılar için girdi maliyeti artışlarının yavaşladığına veya istikrar kazandığına işaret edilen raporda, ancak hizmet sektörü firmaları için söz konusu maliyetin artmaya devam ettiğini aktarıldı. Raporda, yakıt maliyetleri, maaşlar ve sigortadaki artışların bölgeler genelinde fiyatların artmasına katkıda bulunduğu belirtildi.

Genel olarak firmaların fiyatların gelecek birkaç çeyrekte artmasını beklediği ancak bunun önceki çeyreklere kıyasla daha yavaş bir hızda olmasını öngördükleri belirtilen raporda, bazı bölgelerde ileriye dönük olarak önemli fiyat artışları bekleyen firma sayısında azalma olduğunun bildirildiği aktarıldı.

Amerikan tüketicisi FED korkusunu artırıyor

 

Harker: Fed daha fazla faiz artırmamalı

 

New York Fed imalat endeksinde daralma işareti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)