BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch'ten Euro Bölgesi için yıl sonu enflasyon tahmini----

Fitch'ten Euro Bölgesi için yıl sonu enflasyon tahmini

Fitch'ten Euro Bölgesi için yıl sonu enflasyon tahmini
04 Ağustos 2023 - 11:18 www.finansgundem.com

Fitch, Euro Bölgesi'nde enflasyonun yıl sonunda %4'e kadar düşmesini bekliyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Euro Bölgesi'nde manşet enflasyon oranının Haziran'daki yüzde 5,5'ten Temmuz'da yüzde 5,3'e düştüğünü hatırlatarak, yıl sonuna kadar yaklaşık yüzde 4'e kadar düşeceğini öngördü.

Fitch'ten yapılan açıklamada, enerji fiyatlarının, Ekim 2022 zirvesinden bu yana yıllık manşet enflasyon oranının düşürülmesine en büyük katkıyı yaptığı ve gıda fiyatlarının enflasyonunun 2024'e doğru düşürülmesine yardımcı olmaya devam edeceği belirtildi.

Ayrıca, arz şoklarının tersine dönmesi, tedarik zinciri sorunlarının azalması ve düşük girdi maliyetleri nedeniyle temel mal fiyatlarındaki ivmenin hızla düştüğüne ve temel mal enflasyonunun düşük olduğu bir dönemin ortaya çıktığına vurgu yapıldı.

Açıklamada, "Ağustos ayında çekirdek enflasyonun aşağı yönlü seyrini sürdürmesini bekliyoruz. Enflasyon hedefin oldukça üzerinde olmasına ve şokların gelmesine rağmen, ECB'nin yakın dönem enflasyon tahminlerini muhtemelen Eylül ayında daha fazla yükseltmesine gerek kalmayacak. ECB Yönetim Konseyi'ndeki bazı şahinler bile faiz oranı artışlarının durdurulmasını savunarak, nihai oranın Haziran tahminimiz olan %4,5'i aşma olasılığını azalttı." denildi.

JPMorgan'ın CEO'su Fitch'in ABD kararını önemsemedi

 

Fitch, 12 yıl sonra ilk kez ABD'nin kredi notunu düşürdü

 

Euro Bölgesi'nde üretici fiyatları düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)