BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFitch'ten 7 petrol devine kritik uyarı----

Fitch'ten 7 petrol devine kritik uyarı

Fitch'ten 7 petrol devine kritik uyarı
19 Nisan 2016 - 19:30 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings 7 büyük petrol üreticisi şirketin gelirinin yüzde 22 azalabileceğini kaydetti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki yedi büyük petrol üreticisi şirketin bu yıl toplam gelirinin yüzde 22 oranında düşebileceğini belirtti

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada EMEA bölgesindeki yedi büyük petrol üreticisi şirketin (Shell, Total, BP, OMV, Repsol, ENI, MOL) toplam gelirlerinin bu yıl içerisinde yüzde 22 oranında düşebileceği uyarısında bulundu.

Açıklamada, düşük petrol fiyatlarının ve kredi ölçütlerindeki bozulmanın petrol üreticisi şirketlerin gelirlerini olumsuz yönde etkilemesinin beklendiği kaydedildi.

Fitch Ratings’in açıklamasında petrolün varil fiyatının şubat ayında 35 dolara güncellendiği hatırlatılırken, fiyatların 2018 yılında 55 dolar seviyesine kadar yükselmesinin beklendiği belirtildi.

Ayrıca orta vadede petrol varil fiyatının 65 dolar seviyesini görebileceği kaydedildi.

Açıklamada Shell’in kredi notunun yakın zamanda “AA-“ seviyesine, Eni şirketinin ise kredi notunun “A-“ye revize edildiği belirtilirken, Shell, Total, OMV, Repsol şirketlerinin notlarının da “negatif izlemede” olduğu vurgulandı.

Bu şirketlerin 2018 yılına kadar kredi notlarının negatif yönlü baskılanabileceği belirtilirken, şirketlerin notlarını harcama ve tasarruf planlarını uygulayarak koruyabileceği bildirildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)