BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch'den deprem değerlendirmesi----

Fitch'den deprem değerlendirmesi

Fitch'den deprem değerlendirmesi
03 Mart 2023 - 12:33 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, depremin makroekonomik etkisinin henüz ölçülmediğini belirtti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, depremin yol açtığı operasyonel aksaklıkların not verilmiş Türk şirketlerinin kredi profillerini etkilemesinin muhtemel olmadığını söyledi.

Kredi profillerine yönelik değerlendirmelerinin ilk etapta ihraccılardan alındığını belirten Fitch, bu şirketlerin ne fabrikaları, ne operasyonel varlıklarının yapılan değerlendirmenin temelinde olmadığını vurguladı.

Bununla birlikte depremin lojistiğe ve altyapıya verdiği ciddi hasarın ihraççı operasyonlarına dolaylı etkisini tam olarak belirlemek için çok erken olduğunu belirten Fitch, depremin tam makro ekonomik etkiszinin de henüz hesaplanmadığını ifade etti.

Fitch, depremden kısa vadede, hızlı toparlanma çabalarına rağmen, tüketici talebinin ve tedarik zincirlerinin etkilenmesini beklediklerini ifade eden Fitch, depremin kurumlar sektörüne etkisinin ılımlı olmasını, not verilen şirketlerin kredi profillerine etkisini sınırlı olmasını beklediklerini de vurguladı.

Fitch: Çin ekonomisi küresel büyümeyi 0,2 puan destekleyecek

 

Fitch: Tüketici harcamaları daha da azalacak

 

Fitch'den enflasyon değerlendirmesi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • finişh03 Mart 2023 12:49

    Etkisi belli yanlış ekonomi yönetiminin sermaye kontrolü dövize baskı düsük faiz inadı ile piyasalara sürekli müdahelesi enflansyonu azdırıp yatırımı ve yatırımcı güvenini yok edecektir