BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı----

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı
19 Ağustos 2016 - 23:34 www.finansgundem.com

Fitch Ratings, Türkiye'nin "BBB-" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu teyit etti, not görünümünü "durağan"dan "negatif"e çevirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin notunu değiştirmedi, yatırım yapılabilir seviyede tuttu. Görümü de durağandan negatife çekti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch beklenen kredi notu değerlendirmesini açıkladı.

GÖRÜNÜM DEĞİŞTİ

Fitch kredi notunda değişikliğe gitmedi ancak kredi not görünümünü durağan negatife çevirdi.

Kurumdan yapılan açıklamada "Dış kırılganlıklar büyük ancak borcun finansmanı esnek' denildi.

Fitch açıklamasının devamında, "düşük büyüme nedeniyle büyüme tahminleri düştü. Merkez Bankası ve diğer bankalar faizler konusunda tekrar eden baskı ile karşı karşıya" denildi.

Not görünümü değişimi sonrasında Fitch'in Türkiye notu BBB- ve negatif görünüm.

YATIRIM YAPILABİLİR SEVİYE DEVAM EDİYOR

Türkiye hala yatırım yapılabilir ülke seviyesinde olmaya devam ediyor.

Kurumdan görünümün yeniden durağan seviyesine çekilmesi için şart da açıklandı ve "ekonomideki yapısal sorunları düzeltecek reformların uygulanması görünümün yeniden durağan seviyesine revize edilmesini sağlar' denildi.

BÜYÜME TAHMİNİ

Fitch 2016 yılı için Türkiye'nin büyüme tahminini yüzde 3,6 olarak açıkladı.

NE DEDİLER?

Prof. Doktor Mahfi Eğilmez, karar sonrasında attığı tweette, 'Fitch, Türkiye'nin BBB- notunu negatife çevirdi. Görünüm negatife dönse de notumuz hala yatırım eşiğinin üzerinde' değerlendirmesinde bulundu.

Kapital FX Araştırma Uzmanı Enver Erkan, "Notumuzun korunması bakımından olumlu, ancak not görünümünün aşağı çekilmesi bakımından da olumsuz bir haber olarak nitelendirmek lazım. Görünümün değişmesi “not indirimi” öncesinde sarı kart göstermek gibi bir durum olarak ele alınabilir. Yani Türkiye bundan sonra yakından izlenecek ve ilerleyen periyoddaki gelişmeler mercek altında olacak. Sınırlı negatif bir haber olarak nitelendiriyoruz. Asıl önemli olan notumuzun “yatırım yapılabilir” noktasında kalması, ancak önümüzdeki 1 – 1,5 yıllık sürecin kredibilite ve güven açısından oldukça iyi geçirilmesi gerekmektedir"değerlendirmesinde bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)