BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch, TEB'in notunu yükseltti----

Fitch, TEB'in notunu yükseltti

Fitch, TEB'in notunu yükseltti
19 Nisan 2013 - 18:15 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) kapasite notunu yükseltti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) mali güçlülüğü ifade eden finansal kapasite notunu "bb+"dan "bbb-"ye yükseltti.
TEB'den yapılan açıklamaya göre, Fitch Ratings, yabancı ortaklı Türk bankalarına verdiği kredi notlarını açıkladı. TEB'in mali güçlülüğü gösteren finansal kapasite notu "bb+"dan "bbb-"ye yükseltildi.
Açıklamada bu artışın, TEB'in 2011 yılında Fortis Bank ile birleşme sürecinin ardından gösterdiği yüksek performansın bir yansıması olduğu ifade edildi.
Fitch Ratings tarafından Türkiye'deki en iyi kredi profiline sahip bankalar arasında gösterilen TEB'in yükümlülüklerini yerine getirme kabiliyetinin göstergesi olan nihai kredi notu, bankanın finansal kapasitesi ile dünyanın sayılı bankaları arasında yer alan global ortağı BNP Paribas'ın desteğinin bir bileşkesidir. TEB, bu artışla birlikte Türkiye'de en yüksek kredi notuna sahip bankalar arasındaki yerini aldı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)