BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch: Gaz krizi Euro Bölgesi'ni resesyona itiyor----

Fitch: Gaz krizi Euro Bölgesi'ni resesyona itiyor

Fitch: Gaz krizi Euro Bölgesi'ni resesyona itiyor
01 Eylül 2022 - 13:36 www.finansgundem.com

Yüksek enflasyon oranlarıyla sarsılan Euro bölgesinde yüksek gaz fiyatlarının da etkisiyle yılın ikinci yarısında resesyon beklentileri artıyor.

Fitch Ratings, Rusya'da AB'ye boru hattı üzerinden gaz sevkiyatının tamamen durdurulması olasılığının, Euro Bölgesi için makroekonomik tahminler oluştururken kullanılması giderek daha makul bir varsayım gibi görünmeye başladığını bildirdi.

Fitch bugün yayınladığı raporda, "İlk değerlendirmemiz, 2023'te Euro Bölgesi GSYH'sının Haziran Küresel Ekonomik Görünüm (GEO) tahminlerimize göre 1,5 ila 2 puan darbe alacağı yönünde. Almanya'nın yaklaşık 3 puan ve İtalya'nın yaklaşık 2,5 puan darbe alacağını öngörüyoruz. Almanya ve İtalya'nın 2023'te yıllık GSYİH düşüşleri yaşamasıyla birlikte, Euro Bölgesi'den 2022'nin ikinci yarısın başlayan bir resesyon muhtemel olacaktır" dedi

Fitch, Rusya'nın önümüzdeki aylarda AB'ye gaz arzını tamamen kesmesi halinde AB'ye olan toplam gaz arzının kısa vadede %15 ila %20 oranında düşebileceğini de vurguladı.

Euro Bölgesi'nde enflasyon zirve yaptı

 

Euro Bölgesi yüzde 0,6 büyüdü

 

Euro Bölgesi'nde işsizlik geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)