BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch: Değişimin değerlendirilmesi zaman alacak----

Fitch: Değişimin değerlendirilmesi zaman alacak

Fitch: Değişimin değerlendirilmesi zaman alacak
13 Haziran 2023 - 15:31 www.finansgundem.com

Fitch, Türkiye ekonomi yönetimindeki değişime dair not yayımladı. Fitch yayımladığı notta, herhangi bir politika değişiminin etkisini ve dayanıklılığını belirlemenin biraz zaman alacağını belirtti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, “Türkiye’nin beklenen ekonomik politika değişimini değerlendirmek zaman alacak” başlıklı bir not yayımladı.

Seçimlerin ardından hükümetin ekonomi politikasının yönünde bir değişim sinyali verdiğini aktaran Fitch, “Politika yapıcılar, dengesizlikleri giderme ve potansiyel olarak da hedefli düzenleyici tedbirleri gevşetme konusunda karmaşık meydan okumalarla karşı karşıya. Dolayısıyla, herhangi bir politika değişiminin etkisini ve dayanıklılığını belirlemenin biraz zaman alacağı anlamına geliyor” dedi.

Yeni Ekonomi Modeli kapsamında uygulanan ve geleneksel olmayan politika bileşiminin neden olduğu ekonomik bozulmaların boyutu nedeniyle seçim sonrasında bir tür politika ayarlamasının yapılacağını öngördüklerini hatırlatan Fitch, “Ancak Cumhurbaşkanı’nın da aralarında bulunduğu yetkililerin düşük faiz oranları da dahil olmak üzere mevcut politikaları sürdüreceklerini söylediklerinden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden seçilmesi durumunda bunun nasıl olacağı belirsizdi” ifadelerini kullandı.

Sözcü'de yer alan habere göre, Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanmasının ve Merkez Bankası’ndaki liderlik değişiminin potansiyel olarak keskin bir politika değişimine işaret ettiği belirtilen notta, “Önceki Erdoğan hükümetlerinde gösterdiği performansın ardından finans piyasalarında itibar kazanan Şimşek, ana hedefi fiyat istikrarı olan ‘ekonominin rasyonel yönetimine dönüş’ sözü verdi” denildi.

Fitch, yetkililerin politika faizini Türk lirası ve döviz rezervleri üzerindeki baskıyı azaltmak ve enflasyon ile mücadele için bir araç olacak kullanacaklarına inandığını belirtti.

Deutsche Bank'tan Türkiye için faiz tahmini

 

Goldman Sachs'tan Türkiye için Faiz tahmini

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)