BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch: ABD iş gücü piyasası sıkı kalmaya devam ediyor----

Fitch: ABD iş gücü piyasası sıkı kalmaya devam ediyor

Fitch: ABD iş gücü piyasası sıkı kalmaya devam ediyor
14 Aralık 2023 - 08:23 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings raporuna göre ABD iş gücü piyasası sıkı kalmaya devam ediyor. Ayrıca işgücü talebinin normale dönmesi ve arzın biraz artmasıyla işgücü piyasasının nispeten istikrarlı kalabileceğini vurguladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, son zamanlardaki soğumaya rağmen ABD iş gücü piyasasının hala sıkı olduğunu belirtti ve dış şoklar olmazsa sağlıklı kalmasını bekliyor.

Kurumun raporuna göre, özellikle düşük ücret skalasındaki pozisyonlar için işgücü maliyetleri önemli ölçüde arttı, şirketler küçülmekten kaçınıyor ve bu da işten ayrılmaları azaltıyor. Fitch, şirketlerin işgücü maliyetlerini yönetme çabasıyla iş pozisyonlarını seçmekte daha seçici davrandığını ekledi.

Derecelendirme kuruluşu, işgücü talebinin normale dönmesi ve arzın biraz artmasıyla işgücü piyasasının nispeten istikrarlı kalabileceğini vurguladı. Ayrıca, ekonominin daha yüksek faiz oranlarının ve daha sıkı kredi koşullarının gecikmeli etkilerine tepki olarak yavaşlamasıyla talebin daha da azalması bekleniyor.

Fitch: Avrupa konut piyasalarında ılımlı fiyat artışı bekleniyor

 

Fitch'ten bankacılık sektörü değerlendirmesi: Görünüm kötüleşiyor

 

Fed politika faizini sabit tuttu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)