BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFintek şirketlerinde risk yönetimi zamanı yaklaşıyor----

Fintek şirketlerinde risk yönetimi zamanı yaklaşıyor

Fintek şirketlerinde risk yönetimi zamanı yaklaşıyor
01 Nisan 2021 - 15:49 www.finansgundem.com

Fintek şirketlerinin kuruluşunun temelindeki düşünce finansal kapsayıcılık ve finansın demokratikleşmesi. Ancak fintek yatırımcılarının büyüme beklentisi, şirketlerin risklere karşı önlem almasını gerektiriyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fintek şirketlerinin ortaya çıkışının temelindeki düşünce büyük oranda finansal kapsayıcılık ve finansın demokratikleşmesi gibi kavramlarla ilişkili. Başka bir deyişle, fintek şirketleri herkes için kolay kullanılabilen ve erişilebilen finansal hizmetler sunmayı hedefliyor. İnovasyon ve yeni teknolojilerle birlikte finans hizmetleri dijitalleşmenin yanı sıra geleneksel yaklaşımların hayal bile edemeyeceği ölçekte finansal kapsayıcılık sağlanabilir.

Tüm bu kavramlar ve fikirler, fintek şirketlerinin yönetim düzeyinde, sanal konferanslarda, ve podcastlerde sık sık dile getiriliyor. İçinde bulunduğumuz dönem, fintek yolculuğu için oldukça heyecan verici bir süreç. Fintek şirketleri Wall Street’in geleneksel bankalarından oldukça farklı olsa da fintek fikri yeni değil. İlginç bir şekilde bu fikrin gölgesini daha önce görmüştük.

Geçmişte ABD’de herkesin ev sahibi olması gerektiğine inanılan bir dönem yaşandı. Bunun gerçekleşebilmesi için finansal hizmetlerin tipik olarak bu alışverişi finanse etmesi gerekiyordu. Finansal krize giden süreçte, mortgage olarak adlandırılan finans hizmetleri ABD’de oldukça yüksek bir hızda tüketicilere sunuldu. Bunun ardından ise Finans sektöründe güvenlik bariyeri oluşturmak için, büyük ölçekli bir düzenleyici değişim süreci başladı.

Forbes’un haberine göre, fintek şirketlerinin yatırımları hesaplarda, müşteri sayısında, ödeme işlemlerinde büyüme talep ediyor. Risk yönetimi ve uyum koşulları genellikle yatırımcıların radarında yer almıyor. Bunun nedeni ise yatırımların doğrudan büyümeye odaklanmış olması. Bir otomobil gibi, fintek şirketlerinin de risk yönetimi ve uyum yükümlülüklerini kapsayan bir frene ihtiyacı olacak.

Yakın zamanda Robinhood, GameStop ve diğer yüksek volatiliteli sosyal medya hisseleri gündemin odak noktasına yerleşti. finansgundem.com'un derlemesine göre, sosyal medya üzerinden organize olan bireysel yatırımcılar, GameStop hisselerinin fiyatını ocak ayının sonunda 483 dolara yükseltti. O dönemden bu yana Robinhood’un bir miktar toparlanma gösterdiği görülüyor.

Şirketin sermaye çağrısı, girişim sermayesi yatırımcılarının katılımıyla başarıya ulaştı. Ancak aynı zamanda düzenleyicilerin de dikkatini çekti. Küresel finansal krizin beklenmedik sonuçlarından biri de uyum yükümlülüklerinin artık rekabet avantajı sağlayabilme potansiyelini taşıdığının fark edilmesiydi. Finansal hizmetlerin odak noktası risk almak ya da başkalarının risk almasına yardım etmektir.

Risk yönetimi ne kadar güçlü olursa, hesaplanan riskler o ölçüde başarıyla atlatılabilir ve daha yüksek getiri sağlanabilir. Güçlü frenleri olan bir otomobil virajları daha kolay ve hızlı bir şekilde alabilir. Güçlü risk yönetimi de aynı şekilde bir rekabet avantajı olabilir.

Nakit hala kral!

 

Dev İsviçre bankası sigortasız fona ‘güvenli’ dedi

 

Kripto para yatırımcılarına güvenlik tavsiyeleri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)