BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev İsviçre bankası sigortasız fona ‘güvenli’ dedi----

Dev İsviçre bankası sigortasız fona ‘güvenli’ dedi

Dev İsviçre bankası sigortasız fona ‘güvenli’ dedi
01 Nisan 2021 - 14:22 www.finansgundem.com

Greensill ve Archegos skandallarıyla boğuşan Credit Suisse’in sigorta primlerini ödeyemediği 7,3 milyar dolarlık fonuna ilişkin düşük risk gösterdiği iddia ediliyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Credit Suisse'in yatırımcılara 7,3 milyar dolarlık finans fonundaki borcun sigortalı olduğu konusunda yanlış bilgi vermekle suçlanıyor. Bankanın finans fonundaki borcun düşük riskli olduğunu söylediği, ancak bankanın sigorta poliçelerini ödemek konusunda başarısız olduğu iddia edildi.

Borcu sigortalayan şirket olan Japon firma Tokio Marine geçen ay Greensill Capital krizinin ardından sigorta kapsamını yenilemeyi reddedince, Credit Suisse sigorta fonunu tasfiye etmek zorunda kaldı. Reuters’ın haberine göre bunun sonuçlarının bankanın itibarı üzerinde önemli bir etkisi olabilir.

Bankanın hisseleri, Greensill ve Archegos krizlerinin neden olduğu kayıpların etkisiyle, son bir ayda neredeyse dörtte bir oranında düştü. Credit Suisse'in satın aldığı borç Greensill tarafından verildi ve tedarik zinciri Finans firmasının şirketlere verdiği kredilerle desteklendi. Greensill, risklerini yönetmek için sigorta şirketi Insurance Australia Group'un bir yan kuruluşuyla alacak sigortası yaptırmıştı. Tokio Marine, 2019'da söz konusu birimi satın aldığında bu poliçeleri de üstlendi.

Finansgundem.com’un ulaştığı bilgilere göre, tedarik zinciri finansmanı, tedarikçilerin faturaları için erken ödeme alabilecekleri bir finansman şeklidir.

Credit Suisse, finansman fonunun pazarlama belgelerinde müşterilere tedarik zinciri fondaki borcun "düşük riskli" olduğuna dair güvence verdi. Bankanın borca ilişkin açıklamalarında ise "Notların altında yatan kredi riski, yüksek puanlı sigorta şirketleri tarafından tamamen sigortalanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Haberde bankanın sigorta poliçesinin geçerliliği hakkında hiçbir endişesinin olmadığı veya Greensill’den satın aldığı borcun poliçelerin kapsandığı türden olup olmadığını doğrulamak için Tokio Marine ile doğrudan iletişim kurmadığı belirtiliyor.

İsviçre bankasının bunun yerine, Greensill konusunu düzenleyen komisyoncu şirket Marsh & McLennan'dan gelen poliçeler hakkındaki e-postayla güncellemelerine güvendiğini ve sigortacının hala sözleşmeleri yerine getirmeyi düşünüp düşünmediğini kontrol etmek için Marsh ile düzenli görüşmeler yapmadığını belirtildi.

Credit Suisse, Greensill ve Marsh & McLennan konuyla ilgili soruları cevapsız bıraktı.

Credit Suisse’in kâbus yılı yeni başladı

 

Finansal piyasalarda ikinci Lehman Brothers korkusu

 

Dev bankaların ofise dönüş planı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)