BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFındıkta kışlık bakım kaliteyi artırıyor----

Fındıkta kışlık bakım kaliteyi artırıyor

Fındıkta kışlık bakım kaliteyi artırıyor
03 Ocak 2022 - 17:15 www.finansgundem.com

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, fındık üreticilerinin, verim ve kaliteyi artırmak için bahçelerinde kışlık bakıma önem vermeleri gerektiğini söyledi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Perşembe Ziraat Odası'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Fındığın hem ülke hem de bölge açısından son derece önemli bir tarım ürünü olduğunu vurgulayan Soydan, dünya fındık üretiminin yüzde 70'inin Türkiye'de gerçekleştirildiğini ve tarım ihracatının önemli kısmının fındıktan sağlandığını söyledi.

''Doğru bakımla az yerden çok fındık üretmek mümkün''

Fındıkta kış bakımının önemini vurgulayan Soydan, üreticilerin bu aylarda bahçelerine toprak analizine göre gübreleme, dip temizliği, kireçleme, dal budaması ve hastalıklara karşı ilaçlama yapması gerektiğini vurguladı.

Özellikle fındığın bahar ayına daha güçlü çıkması için kışlık bakımın önemli olduğuna işaret eden Soydan, zamanında ve tekniğine uygun şekilde yapılacak bakımın, fındığın verim ve kalitesini artırdığını söyledi.

Soydan, bu süreçte yapılacak bahçe bakımının, üretime ciddi şekilde katkı sunduğunu dile getirerek, "Dekara 90-100 kilogram alınan bahçelerimizde, bakımların yeterli yapılması durumunda bu rakam 200-250 kilograma kadar çıkmaktadır. Doğru bakımla az yerden çok fındık üretmek son derece mümkün" dedi.

Uzman personeller yerinde bilgilendiriyor

Ziraat odaları olarak fındık üreticilerine bu süreçte uzman personellerinin teknik anlamda bilgilendirmede bulunduğunu da aktaran Soydan, talep edilmesi durumunda ekiplerin bahçeye giderek, üreticiye yerinde bilgilendirme yaptığını belirtti.

Soydan, dekarda yaşanacak artışın ülke ekonomisine ve en önemlisi üreticiye çok ciddi kazanç getirdiği bilgisini de vererek, üreticilerin bu süreci çok değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Marmara Bölgesi'nde sıcaklık artacak

 

Ruslar Akdeniz’de kendi mahallelerini kuruyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)