BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFinanstan korkmayın----

Finanstan korkmayın

Finanstan korkmayın
31 Mayıs 2013 - 09:23 www.finansgundem.com

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı'dan kadınlara finans çağrısı

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, iş hayatının ileri safhalarında yöneticilik yapmak isteyen kadınların kariyerlerine finans sektöründe başlamasını teşvik ettiğini belirterek, “Başarılı olmak ve bir şirketi iyi yönetmek için finansal verilere hâkim olmak gerekiyor” dedi.
Boğaziçi Üniversitesi 150’nci yıl kutlamaları kapsamında düzenlediği ‘Finans Dünyasının Başarılı Kadınları’ konulu panelde, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında ve en önemli gündem maddelerinden biri olan tasarruf açığını kapatmasında kadının rolü konuları ele alındı. Eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Vedat Akgiray’ın moderatörlüğünü üstlendiği panelde konuşan Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, iş dünyasında büyüme-kâr ilişkisi başta olmak üzere her alanında dengeden söz edildiğini belirterek, “Her alanda dengenin olması için öncelikle kadın-erkek arasında eşitlik ve kadının işgücüne katılımında denge oluşturulması gerekiyor” dedi. 
FİNANSTAN BAŞLAYIN
ING Bank Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay, UBS Türkiye CEO’Su Gonga Gürsoy Artunkal, JP Morgan Türkiye ve Azerbaycan Kurumsal Bankacılık Başkanı Ayşe Zadil, Indiana Üniversitesi Boomington School of Business Öğretim Üyesi Prof. Dr. Merih Sevilir ve Ernst & Young Türkiye Sorumlu Ortağı Demet Özdemir’in de konuşmacı olarak katıldıkları panelde Begümhan Doğan Faralyalı, kariyerine finans sektöründe başlayanların, ileride satın alma ve birleşme konularında büyük avantaj yakaladıklarını söyledi. Finansın iş hayatının kalbi olduğunu söyleyen Begümhan Doğan Faralyalı, “İş hayatının ileri safhalarında yöneticilik yapmak isteyen kadınları kariyerlerine Finans sektöründen başlamaları konusunda teşvik ediyorum” diye konuştu.
KENDİNİZ HÂKİM OLUN
Kendisinin iş hayatına uluslararası danışmanlık şirketlerinde başladığını ve daha sonra finans alanında yüksek lisans eğitimi olduğunu hatırlatan Begümhan Doğan Faralyalı, şunları söyledi: “Eğitimim sırasında aldığım finans derslerinin iş hayatında büyük yararını gördüm. Bir holdingin yönetim kurulu başkanı olarak birçok farklı alanda ve farklı yapıda şirketi yönetmek durumunda kalıyorum. Bir şirketin gerçek manada mevcut durumunun ne olduğunu anlamak ve bilmek için, finansal verilerine hâkim olmak gerekiyor. Her zaman en yakınınızda şirketin CFO’su olsa da, kendinizin de finansal tabloya hakim olmanızın önemi büyük.”
Kadın isterse erkeğin yaptığını yapabilmeli
Panelin moderatörlüğünü üstlenen Vedat Akgiray ise, kadın ve erkeğin doğaları gereği eşit olamayacaklarını ancak her iki cinse de sunulan şartların eşit olması gerektiğini vurguladı. Akgiray, “Kadın-erkek iş dünyasında isteseler de eşit olamazlar. Çünkü bütün toplumlarda her zaman evde çocuk bakmak durumunda kalan kadın sayısı erkeklerden daha çok olacak. Aynı şekilde iş hayatında da erkeklerin sayısı kadınlardan her zaman daha çok olacak. Önemli olan, eğer bir kadın isterse, bir erkeğin yapabildiği her şeyi yapabilmeli” dedi.
Finanstaki uzun saatler caydırıcı
Kadınların iş ve aile yaşamı konusunda bir denge kurmak zorunda olduklarına değinen Begümhan Doğan Faralyalı, şöyle konuştu: “Finans sektöründeki uzun çalışma saatleri kadınlar için caydırıcı oluyor. Ancak görüyoruz ki finans alanında kariyeri kafasına koyanlar oldukça başarılı oluyorlar. Başarı için o işe yüreğinizi de koymalısınız. Ama asıl olan kişinin sevdiği işi yapması. Bu çok önemli. Kadınlar kariyerlerinin orta yerinde, yaptıkları işi sevmediklerini fark ederlerse buna devam etmek zorunda olmamalı. Her zaman yeni bir başlangıç için daha cesur olmalılar.” 
Kadınlar daha çok tasarruf yapıyor
ING Bank Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay, Türkiye’nin 2023 hedefleri kapsamında ulaşmaya çalıştığı yüksek tasarruf oranlarına değinerek, “Bugünün önemli sorunlarından olan tasarruf açığını aşmanın yolu kadının işgücüne katılımından geçiyor. Yapılan araştırmalara göre, bütün veriler eşit olduğunda çalışan bir kadın, çalışan bir erkeğe göre 3 kat daha fazla tasarruf yapıyor” dedi. Abay, ING Bank’ta kadın çalışanların aile ve çocuk bakımı konusundaki sorumluluklarını yerine getirmede teşvik edici politikalar geliştirdiklerini belirtti.
15 sene önce kadın banka müdürü hayaldi
Paneli yöneten Vedat Akgiray, “Panelin konuşmacılarına bakıyorsunuz, aralarında uluslararası bankaların Türkiye genel müdürleri var. Holding başkanlığı yapan veya uluslararası bir şirketin yönetici ortağı olanlar var. Bundan 15 yıl önce ‘kadın başkan, kadın banka genel müdürü’ mümkün değil, hayaldi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)