BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinFinansal planlama ömrü uzatıyor----

Finansal planlama ömrü uzatıyor

Finansal planlama ömrü uzatıyor
30 Eylül 2023 - 16:47 www.finansgundem.com

ABD ve İngiltere'de yapılan kapsamlı bir araştırmaya göre iyi bir finansal planlama ömrü uzatabileceği gibi finansal planlama yapılmaması hem cüzdanı hem de sağlığı vuruyor

"Parayla saadet olmaz" der meşhur şarkıda. Yıllardır da tartışılır, "zenginlik mutluluk getirir mi, getirmez mi" diye. Bu tartışmalar süre dursun, ABD ve İngiliz bilim insanlarının yaptığı kapsamlı bir araştırma ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Independent Türkçe'de yer alan habere göre iyi bir finansal planlama ömrü uzatabilir. İşte o haber:

Bir yıl önden finansal planlama yapmanın hayatınızı uzatabileceği yeni bir araştırmada belirtildi.

Enflasyonun tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı bir dönemde para biriktirmek zor olabilir ve önceki araştırmalar birçok hanenin mali açıdan geleceğe hazırlık yapmada zorlandığını ortaya koyuyor.

Proaktif finansal planlamanın ölüm riskinin azalmasıyla bağlantılı olup olmadığını araştıran birkaç çalışma daha önceden yapılmıştı. Peki durum gerçekten böyle mi?

22 yıllık veriler incelendi

Bu çalışma için araştırmacılar Birleşik Devletler ve Birleşik Krallık'tan 11 binden fazla yaşlının 22 yıla yayılan verilerini inceledi.

Katılımcılar sağlık durumlarını, öngörülen yaşam sürelerini ve finansal tercihlerinin geleceğini ne ölçüde düşündüklerini araştıran anketlere yanıt verdi.

Sonuçlar gözlemlenen dönem boyunca mali durumlarını istikrarlı bir şekilde planlayanların, ölme ihtimalinin daha düşük olduğunu ortaya koydu.

Finansal stratejileri etkileyebilecek demografik özellikler, gelir ve kişinin beklediği yaşam süresi gibi potansiyel etkiler hesaba katıldığında bile, ikisi arasındaki bu korelasyon tutarlılığını sürdürdü.

Mali konularda daha ileriye dönük bir yaklaşım sergileyenler genel anlamda sağlık durumlarının daha iyi olduğunu bildirdi.

Daha uzun yaşam beklentisiyle mali durum arasındaki bağlantının en güçlü görüldüğü kesimse daha düşük gelire sahip olanlardı.

Araştırmacılara göre bu durum, özellikle yaslanacak bir finansal güvenlik ağı olmayan kişilere uzun vadeli planlamanın fayda sağlayabileceğine işaret ediyor.

Öte yandan araştırma ekibi bu bulguların neden-sonuç ilişkisini doğrulamadığını ve daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulduğunu da belirtti.

Yine de araştırmacılar bu çalışmanın, yaşlılar arasındaki sağlık eşitsizliklerini azaltma çabalarına ışık tutulmasını sağlayabileceğini düşünüyor.

"Finansal planlama eksikliği hem sağlığı hem de cüzdanı vuruyor"

Colorado Üniversitesi'nden çalışmanın ortak yazarı Profesör Joe Gladstone yaptığı basın açıklamasında, "Çalışmamız, finansal planlama esksikliğinin sadece cüzdanınıza değil, aynı zamanda sağlığınıza ve uzun süre yaşama ihtimalinize de kötü geldiğini gösteriyor" dedi.

Toplumu gelecekteki ihtiyaçları ve hedefleri hakkında daha fazla düşünmeye teşvik ederek refahlarını artırabilir ve sağlık eşitsizliklerini azaltabiliriz.

Banka hesaplarını kiralayarak kara para aklamaya çalıştılar

 

Dünyanın en zengin ikinci ismine 'kara para aklama' soruşturması

 

İşte para harcama rekortmenleri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)