BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünyanın en zengin ikinci ismine 'kara para aklama' soruşturması----

Dünyanın en zengin ikinci ismine 'kara para aklama' soruşturması

Dünyanın en zengin ikinci ismine 'kara para aklama' soruşturması
30 Eylül 2023 - 06:49 www.finansgundem.com

Elon Musk'ın ardından 212 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin ikinci ismi olan Bernard Arnault hakkında kara para aklama suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.


Paris Başsavcılığı, dünyanın en zenginleri arasında ikinci sırada yer alan ünlü moda evi Louis Vuitton ve Christian Dior’un sahibi olan LVMH’nin başkanı Bernard Arnault’un adının geçtiği bir kara para aklama soruşturması yürütüldüğünü açıkladı.

Fransız günlük gazetesi Le Monde, yetkililerin özellikle Courchevel kayak merkezinde Rus işadamı Nikolai Sarkisov ile olan gayrimenkul ticaretinin incelediğini aktardı. Savcılar, Bloomberg’e, 212 milyar dolar serveti olan Arnault hakkındaki soruşturmanın geçen yıl başladığını bildirdi.

Le Monde’a göre, Sarkisov aracı şirketler kullanarak Courchevel’de birden fazla mülk satın aldı. Ancak bu işlemlerdeki son alıcının Arnault olduğu ve Sarkisov’a bu varlıklara sahip olmak için yaklaşık 20 milyon euro ödediği iddia edildi. Sarkisov’un bu anlaşmalardan 2 milyon euro kâr elde ettiği iddia ediliyor.

BERBARD ARNAULT KİMDİR?

5 Mart 1949 yılında Fransa'nın Roubaix şehrinde dünyaya gelen Bernard Arnault aynı zamanda iş insanı Jean Leon Arnault'nun oğlu.

Arnault, dünyaca ünlü yüksekokullardan biri olan Ecole Polytechnique Üniversitesinde mühendislik eğitimi aldıktan sonra sonra babasının Ferret- Savinel isimli inşaat şirketinde çalıştı.

Sonrasında lüks eşya şirketi olan Financiere Agache'yi satın alan Arnault, ünlü tekstil şirketleri Boussac Saint- Freres'i de kendi bünyesine kattı. MHV şirketinin hisselerine milyonlarca dolar yatırım yapan Arnault, şirketin ilk hissedarı oldu ve LMHV'yi dünyaca ünlü bir şirkete dönüştürdü.

Modanın yanında içki, kozmetik, saat, giyim gibi pek çok lüks ürünü şirketinde toplayan Arnault, 2011 yılı itibariyle dünyanın en zengin ilk 5 kişisinin arasına girmişti.

Kara para aklayan çete çökertildi: Dudak uçuklatan baskın!

 

Şimşek'ten kara parayla mücadelede kararlılık vurgusu

 

ABD Hazinesi: Suçlular kara para aklamada DeFi hizmetlerini kullanıyor

 

Rusya'da kara para aklama işlemlerinde düşüş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)